Sulama kanalında çatlak ve çökme meydana geldi

Güncelleme Tarihi:

Sulama kanalında çatlak ve çökme meydana geldi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2019 15:13

Sulama kanalında çatlak ve çökme meydana geldi

Haberin Devamı

Süleyman ÖZAYDIN/MANYAS (Balıkesir) (DHA) BALIKESİR’İN Manyas ilçesine bağlı Çınarlı Mahallesi’ne yeni yapılan sulama kanalında meydana gelen çökme ve çatlaklar nedeniyle tarımsal amaçlı su verilemiyor.

Manyas Barajı Sağ Sahil Sulama Projesi’nin 2. Etap çalışmaları kapsamında yapılan sulama kanallarının beton panellerinde kırılma, bazı bölgelerde ise toprak kapması nedeniyle çökme oluştu.  Çamlı mahallesi Muhtarı Doğan Akay, “Mahallemiz geçen yıl da bu yıl da tarımsal sulama ihtiyacını sulama yapılacak olan arazilerimize yaklaşık bir kilometre.uzaklıktaki Mürvetler Çayı’ndan çift su motoru kullanarak temin ediyor. Hal böyle olunca maliyetler de çok yükseliyor. Biz bir an önce bu soruna bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Madem toprak kayması var o zaman kapalı boru sistemi devam edilsin, yeter ki mağduriyetimiz giderilsin“ dedi.

Mahalle sakini Riza Öztürk ise zarar gören yerin yaklaşık 250-300 metre uzunluğunda olduğunu ancak iki yıldır büyük zahmetlerle Mürvetler Deresinden tarımsal sulama yapmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!