Mehmet Akif Ersoy Burhaniye'de anıldı

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Akif Ersoy Burhaniyede anıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2019 20:25

Mehmet Akif Ersoy Burhaniye'de anıldı

Haberin Devamı

Sefer TALAY/BURHANİYE (Balıkesir), (DHA)- BALIKESİR'de, İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 83'üncü yılında törenle anıldı. Celal Toraman Anadolu Lisesi'nce düzenlenen törende, Akif’in hayatı anlatılırken, Hakkın Sesi Mehmet Akif Ersoy adlı müzikli gösteri sahnelendi.
Burhaniye ilçesinde Reha Yurdakul Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma töreninde, Öğretmen Zekiye Pank, Mehmet Akif'in hayatı hakkında bilgiler verdi. Pank, "Milletlerin hayatlarında onlara yön veren insanlar vardır. Mehmet Akif de bunlardan biridir. Aramızdan ayrılışının 83’üncü yılında onu minnet ve şükranla anıyoruz. Mehmet Akif, milli ruh ve iman abidesidir. Şuna inanalım ki hiç kimse bu millete tekrar İstiklal marşı yazdıramayacak. O bir dava adamıydı. İyi bir veteriner, iyi bir pehlivandı. Onu rahmetle anıyoruz" dedi.
'Hakkın Sesi Mehmet Akif Ersoy' adlı müzikli gösterinin ardından okullarda düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol üyelerince hediyeleri takdim edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!