Burhaniyeli çocuklar güreş ve tekvando öğreniyor

Güncelleme Tarihi:

Burhaniyeli çocuklar güreş ve tekvando öğreniyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2018 13:19

Burhaniyeli çocuklar güreş ve tekvando öğreniyor

Haberin Devamı

BALIKESİR’in Burhaniye ilçesinde, Balıkesir Valiliği'nin başlattığı, ‘Sporda Yetenek 10’la Gelecek’ projesi kapmasında çok sayıda öğrenci sporla buluştu.

Burhaniye Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen kurslarda, öğrenciler çeşitli dallarda spor yaparken, güreş ve tekvando kursları da yoğun ilgi gördü. Salonda haftanın 3 günü bir araya gelen öğrencilerden 40’ı güreş öğrenirken, 30’u da tekvando çalışıyor. Güreş takımını Milli güreşçi Aslan Seyhanlı ve Güreş Antrenörü Züref Sofuoğlu çalıştırırken, tekvandocuları da Şeref Firidinoğlu eğitiyor.

İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Sabri Pekşen, projenin amacının gençleri kötü alışkanlıklarda korumak ve iyi sporcular yetiştirmek olduğunu anlattı. Çalışmaları izleyen Kaymakam Hüseyin Öner, çalıştırıcılardan bilgiler alırken, sporculara başarılar diledi. Kaymakam Öner, spor kurslarını çok önemsediklerini anlatırken, her zaman destek olduklarını söyledi.

Salonun öğrencilerle dolup taşmasının kendilerini sevindirdiğini anlatan İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Sabri Pekşen, “Valiliğimizin başlattığı ‘Sporda Yetenek 10’la Gelecek’ projesi kapsamında güreş ve tekvando faaliyetlerindeyiz. Bakın, çocuklar burada cıvıl cıvıl. Biz, gençlerimizi özellikle zararlı alışkanlıklardan korumak için bu faaliyetlere ağırlık veriyoruz. Hem onların spor yapmaları, bir spor dalına yönelmelerini, hem de kötü alışkanlıklardan korunmalarını hedefliyoruz. Salonumuzun bu şekilde gençlerimizle dolu olması herkesi olduğu gibi bizi de mutlu ediyor” dedi.

Sefer TALAY/BURHANİYE (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!