Burhaniye’de su kabakları hediyelik eşyaya dönüşüyor

Güncelleme Tarihi:

Burhaniye’de su kabakları hediyelik eşyaya dönüşüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2018 13:57

Burhaniye’de su kabakları hediyelik eşyaya dönüşüyor

Haberin Devamı

BALIKESİR’in Burhaniye ilçesinde Halk Eğitim Merkezi’nin düzenlediği Su Kabağı İşlemeciliği Kursu’na katılan 15 kişi, su kabaklarını birbirinden güzel hediyelik eşyaya dönüştürüyor.

Eskiden su taşımada kullanılan su kabakları, Burhaniye Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı kursta hediyelik eşyaya dönüşüyor. Kursa katılan vatandaşlar, küçük matkaplarla kabaklara şekil verirken, ortaya göz alıcı hediyelik eşyalar çıkıyor. Şekil verildikten sonra boyanan ve verniklenen su kabakları avize ve gece lambası oluyor. Kursa daha çok erkeklerin ilgi gösterdiğini anlatan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Fatma Dereli, üretilen hediyelik eşyaların aynı zamanda kursiyerlere gelir olacağını söyledi. Dereli, “Kursun ilgi görmesi bizi mutlu etti. Kursiyerlerimiz sabırla ve içlerindeki sanatçı ruhları ile ortaya güzel eserler çıkarıyorlar” dedi.

Kurs öğretmeni Eda Şahin ise, “İki yıldır devam eden su kabağı kursunda süs eşyaları yapıyoruz. Osmanlı motiflerini kullanıyoruz. Kursiyerlerin ilgileri çok fazla. Bunları yıl sonunda sergileyeceğiz. Sonra da yazın satarak kazanç elde edeceğiz. Herkes kendi el emeğinin karşılığına alacak” diye konuştu.

Sefer TALAY/BURHANİYE (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!