Burhaniye’de şehit aileleri onuruna yemek verildi

Güncelleme Tarihi:

Burhaniye’de şehit aileleri onuruna yemek verildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2019 15:44

Burhaniye’de şehit aileleri onuruna yemek verildi

Haberin Devamı

BALIKESİR’in Burhaniye ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı kapsamında, şehit aileleri onuruna yemek verildi.

Burhaniye Garnizon Komutanlığı Gazinosu’nda gerçekleştirilen yemeğe; şehit aileleri ile birlikte Kaymakam Hüseyin Öner ve eşi Zehra Mine Öner, Garnizon Komutanı Mümin Ertuğran, Belediye Başkanı AK Partili Necdet Uysal, Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Birinci, Ağır Ceza Hakimi Hasan Öztürk, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Oğuzhan İlban katıldı.

Kaymakam Hüseyin Öner, yemekte yaptığı konuşmada “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Çanakkale Savaşları tarihimizdeki en şanlı, en destansı vatan savunması örneklerinden biridir. Binlerce şehidin verildiği, binlerce gencin gazi olduğu, Türk insanının her anlamda tükendiği ancak Türk milletinin ve Anadolu insanının kazanılan zaferle cesaretini, inancını ve gururunu besleyen bir onur belgesi olarak dünya sahnesine asılan çok önemli bir savaş. İşte bu savaşın Zafer günü, Ülkemizde, devlete ister iç güvenlik hizmeti sunarken olsun, ister vatan savunması yaparken olsun hayatını kaybeden şehitlerimizin anısını yaşatmak, ailelerine teşekkür etmek için, şehitlerimize dua temennisinde bulunabilmemiz için şehitler günü olarak kabul edilmiştir” dedi.

Sefer TALAY/BURHANİYE (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!