Ayvalık'ta, yangınlara hidrant ve yangın dolaplı çözüm

Güncelleme Tarihi:

Ayvalıkta, yangınlara hidrant ve yangın dolaplı çözüm
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2018 19:46

Ayvalık'ta, yangınlara hidrant ve yangın dolaplı çözüm

Haberin Devamı

Hüsnü EVREN/AYVALIK (Balıkesir), (DHA)- BALIKESIR'in Ayvalık ilçesinde, tarihi evlerin bulunduğu dar sokaklara yangın söndürme araçlarının girememesi nedeniyle, İtfaiye Grup Amirliği ekipleri tarafından hidrant ve yangın dolapları yerleştirildi.
Tarihi evleriyle ünlü Ayvalık'ta yaşanan yangınlara müdahale etmekte zorlanan İtfaiye Grup Amirliği çözümü dar sokaklardan oluşan ilçe merkezine hidrant ve yangın dolapları yerleştirmekte buldu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği tarafından başlatılan çalışma kapsamında, Perşembe pazarı giriş kapısı ve market yanında hidrant ile yangın dolaplarının montajının tamamlandı. Konuşlandırılan yangın dolaplarında 10 adet hortum ve vanalardan su alabilecek aparatların bulunduğunu söyleyen Ayvalık İtfaiye Grup Amiri Murat Turgut, yangınlara bundan sonra etkili ve hızlı bir şekilde müdahalede bulunabileceklerini söyledi.
Bir hortumun uzunluğunun 20 metre olduğunu ve toplamda 200 metrelik yangın hortumunun kullanıma hazır halde olduğunu kaydeden Turgut, “Şu an at arabacılar meydanına da 1 adet hidrant ve dolap montajı yapıldı. Bu hafta içi Perşembe günleri pazar kurulduğunda olası bir yangına erken müdahale ve su rezervinin bitmesine ait herhangi bir sıkıntısı yaşanmadan kesintisiz müdahale edebilme olanağını sağladık” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!