Ayvalık'ta AİMA kış konseri verdi

Güncelleme Tarihi:

Ayvalıkta AİMA kış konseri verdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2018 13:28

Ayvalık'ta AİMA kış konseri verdi

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde, Uluslararası Ayvalık Müzik Akademisi (AİMA) bu yılın 2’nci kış konserini gerçekleştirdi. AİMA Haluk Barutçuoğlu Evi’nde düzenlenen konsere ilgi yoğun oldu. 

Bariton Kevork Tavityan, Viyolonsel Dilbağ Tokay ve Piyanoda Emine Serdaroğlu tarafından verilen AİMA’nın 2’nci kış konseri, aralarında AİMA Koordinatörü Prof. Filiz Ali’nin de bulunduğu 90 kişi tarafından dinlendi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) İstanbul Devlet Konservatuarı Opera Bölümünde şan dersleri veren sanatçı Kevork Tavityan, Bulgaristan, Hırvatistan ve İtalya’dan aldığı ‘En başarılı hoca’ ödüllerinin yanı sıra Donizetti Klasik Müzik ödüllerinde, ‘Yılın müzik eğitmeni’ ödülüne layık görülen MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuarı öğretim üyesi Dilbağ Tokay ve ‘Turkish Music for Cello and Piano’ adlı CD’si Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde ‘Mikrop Gramfon kayıt ödülü’ne layık görülen Emine Serdaroğlu’nun konseri bir saat sürdü. G.F. Handel’in ‘Lascia Ch’io Pianga’ Rinaldo ile başlayan konserde, Vivaldi, Liszt, Çaykovski ve Borodin’in de aralarında bulunduğu13 bestecinin eserleri yorumlandı. Sabuncugil’in destek verdiği konserin ardından, Hane, Sızmahan ve Ma’adra Vineyards sponsorluğunda ikram yapıldı. 

AİMA Koordinatörü Prof. Filiz Ali, Ayvalık için AİMA'nın çok önemli bir marka ve bir müzik eğitimi yuvası olduğunu söyledi. Ali, "Burası üst düzeyde müzik eğitimi verir ve bu üst düzey müzik eğitiminin sonuçlarını her yıl görür. AİMA’dan geçen öğrenciler hem ülkemizde hem de dünyanın farklı ülkelerinde solist ve eğitimci olarak mesleklerini devam ettirmektedir. AİMA’dan yolu geçen öğrencilerin bir kısmı ile Ayvalık Müzik Orkestrasını kurduk. Orkestramız, kadrosunu sürekli yenileyen bir orkestradır. AİMA öğrenciler ve eğitmenleri sayesinde Ayvalık Festivali yapıldı. Altıncı yılını gerçekleştirdiğimiz bu festival, uluslararası niteliklere sahiptir” dedi. 

Kadri KAYA/AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!