Anadolu uygarlık ve motifleri, 'Mühür' sergisinde

Güncelleme Tarihi:

Anadolu uygarlık ve motifleri, Mühür sergisinde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2018 09:36

Anadolu uygarlık ve motifleri, 'Mühür' sergisinde

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde, sanatçı Ertuğrul Saraç’ın ‘Mühür’ adlı baskı-kolaj sergisi, Orhan Peker Sanat Galerisi'nde açıldı. 

Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) üyesi, İzmir Resim Heykel Müzesi sanatçısı Ertuğrul Saraç, yaklaşık 8 yıldır yaptığı ağaç baskı çalışmalarının mozaik tekniğindeki grafiksel denemelerini Ayvalık’ta yaşayanların beğenisine sundu. Anadolu uygarlıkları ile Anadolu motiflerini ‘Mühür’ başlığı ile sergisinde bir araya getiren Saraç, Hitit mühürlerinden yola çıkarak sergisine bu ismi verdiğini belirtti. Saraç, resimlerinde alageyik, yağmurca ve Hitit mühürlerini ana tema olarak işledi. Suluboyaları ağaç baskı olarak, ağaç baskılarını baskı kolaj tekniği ile grafiksel denemelere taşıyan Saraç’ın sergisi beğeni topladı. 

Ayvalık'ta bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Saraç, "Belediye Başkanı Rahmi Gençer’e, Kültür Müdürlüğü ekibine ve Ayvalıklılara çok teşekkür ediyorum. Böyle bir ortamda olmak benim için gurur verici. Elbette bu tür etkinliklerin çoğaltılması gerekiyor. Bu sergimde farklı bir yaklaşımda bulundum. Aslında ben sulu boyacıyım ama ağaç baskı çalışmaları da yapıyorum. Bozulan ağaç baskı çalışmalarımı da grafiksel denemelerle Anadolu’dan esinlenen konulara dönüştürmeye çalıştım. Anadolu’da yaygın bir teknik olan mozaik tekniği baz alarak, birbirinden üretip farklı grafiksel sonuçlara ulaşma çalışmaları bunlar” dedi.  

Orhan Peker Sanat Galerisi'ndeki sergi, 30 Aralık tarihine kadar gezilebilecek.

Kadri KAYA/AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!