Nazilli'de Gaziler Günü kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Nazillide Gaziler Günü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2018 21:30

Nazilli'de Gaziler Günü kutlandı

Haberin Devamı

 

AYDIN'ın Nazilli ilçesinde, Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı. İstasyon Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan törenler Şehitler ve Gaziler Mezarlığı'nın ziyaret edilmesinin ardından okunan Mevlid-i Şerif'le son buldu. 
Gaziler Günü nedeniyle İstasyon Meydanı'nda düzenlenen törene Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Belediye Başkan Vekili Erkin Özbek, İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Daşdemir, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Haktan Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hıdır Dağaşan, vatandaşlar ve gaziler katıldı. Tören, İstasyon Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Nazilli Kaymakamlığı, Nazilli Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi'nin çelenklerinin sunulması ile başladı. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından açılış konuşmasını yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Dernek Başkanı Hasan Karataş, "Ölürsem şehit, kalırsam gazi anlayışıyla dış mihraklara karşı vatan savunması yapılmaktadır. Orta Asya'da atın üzerinde başlayan bu ruh, bugün yerli ve milli silah üretimiyle devam ediyor. Gençlerimizin, şehit ve gazi olma pahasına yurdumuzu her daim savunmalarını canı gönülden arzu ediyorum" dedi.
İstasyon meydanındaki törenin ardından protokol üyeleri, gaziler ve vatandaşlar, Eğriboyun Aile Mezarlığı'ndaki şehitliğe giderek şehitler için dua etti. Yapılan duaların ardından törene katılanlara Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi tarafından etli pilav ikram edildi. Tören okunun Mevlid-i Şerif'in ardından sona erdi.

Bahattin ALBAYRAK / NAZİLLİ (Aydın), (DHA) 
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!