Şavşat'ta Çocuk Hakları Günü'nü kutladı

Güncelleme Tarihi:

Şavşatta Çocuk Hakları Gününü kutladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2018 15:55

Şavşat'ta Çocuk Hakları Günü'nü kutladı

Haberin Devamı

Nurbay USTA/ŞAVŞAT(Artvin),(DHA) - ARTVİN'in Şavşat ilçesinde, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü, düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Şavşat Belediyesi ve Şavşat Çocuk Belediyesi tarafından bir ortak kutlama programı düzenlendi. Şavşat Çocuk Belediyesi önünden ellerinde çeşitli döviz ve pankartlarla Cumhuriyet Caddesi üzerinden yapılan kortej yürüyüşü ile başlayan program Şavşat Belediye Düğün Salonu'nda devam etti. Programa, Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Erkan Evran, İlçe Müftüsü İrfan Şafak, Cittaslow Şavşat Projesi Koordinatörü Filiz Özcan, Çocuk Belediyesi Başkanı Osman Güner, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

'ÇOCUK AKLI DEME, ÇOCUK HAKLI'

Çocuk haklarının ve Şavşat Çocuk Belediyesi'nin yapmış olduğu faaliyetlerin anlatıldığı etkinlikte bir konuşma yapan Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, Şavşat Belediyesi olarak, çocukların iyi yaşam şartlarında hayatlarını sürdürmeleri için çalıştıklarını söyledi.  Öztürk “Eğitim, sağlık ve barınma sorunu olmayan, her türlü istismardan korunmuş, üreten, özgüveni olan, düşünen, çevresi ile olumlu iletişim kuran, kendini geliştirmiş, geçmişini unutmayan ve geleceğe ümitle bakan çocuklar yetiştirmek için yerel ve ulusal politikalarla çalışmalarını sürdürmektedir. Şavşat Belediyesi şu ana kadar çocuk belediyesinin yapmış olduğu bütün faaliyetleri destekledik. Bizler her zaman 'çocuk aklı demedik, çocuk haklı' dedik. Çocuklarımızı dinledikçe çocukların ne kadar çok haklı olduklarını gördük. İlçemizde birçok faaliyetlerde çocuk belediyemizin direk katkısı vardır" dedi.

Çocukların, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nü de kutlayan Öztürk, “İlçemiz genelinde yaptığımız çalışmalar ile sokaklarda yaşayan ve zararlı alışkanlıklar edinen çocukların bu ortamlardan çıkarılarak topluma kazandırılması, ülkeye ve insanlığa yararlı bireyler olarak yetiştirilmesi için çalışacağız. Bu konu hepimizin ortak sorumluluğu hatta ödevi ve görevidir. Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyor, tüm çocuklara sevgi ve kardeşlik dolu bir yaşam diliyorum” diye konuştu.

Şavşat Çocuk Belediyesi Başkanı Osman Güner de, "Bugünün iyi anlaşılması ve iyi anlatılması lazım. Bizlerin yapmış olduğu her türlü çalışmalarda bizlere destek veren Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” ifadesinde bulundu.

Yapılan etkinlikte Belediye Avukatı Güven Küçük ise, çocukların haklarını anlattı. Etkinlikte Türkiye’nin en yaşlı halk ozanı Aşık İbrahim Kara da çocuklarla ilgili hatıralarını ve şiirlerini okudu. Etkinlik şarkı, türkülerin seslendirilmesiyle tamamlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!