Minik öğrencilerden, Mehmetçiğe destek

Güncelleme Tarihi:

Minik öğrencilerden, Mehmetçiğe destek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2018 15:52

Minik öğrencilerden, Mehmetçiğe destek

Haberin Devamı

Nurbay USTA/ŞAVŞAT(Artvin),(DHA)- ARTVİN'in Şavşat ilçesindeki Şavşat Atatürk Ortaokulu 7’inci sınıf öğrencileri, ‘Milli Birlik ve Beraberlik’ bilincini oluşturmak ve Mehmetçiğe destek vermek amacıyla, Hakkâri’de görev yapan askerlere kaleme aldıkları mektupları gönderdi.

Şavşat İlçe Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen programa, Şavşat Kaymakamı Musa Göktaş, Şavşat Emniyet Amiri Vekili Servet Orhan, Şavşat Askerlik Şubesi Başkanı Dilruba Karataş, Jandarma Komando Tim Komutanı Jandarma Teğmen Mustafa Eroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Evran,  Milli Eğitim Şube Müdürleri Soner Gögerçin ve Fatih Bilici, Şavşat Ortaokulu Müdürü Aysun Atabek Altun, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda asker katıldı.  

‘MİLLETİMİZ DOĞUŞTAN ASKERDİR’

Yazılan mektupları göndermek için İlçe Jandarma Bölük Komutanlığında yapılan mektup teslim töreninde konuşan Kaymakam Musa Göktaş, “Milletin bekası için sınır ötesinde, sınırımızda ve yurt içinde terör örgütlerine ve her türlü şer odaklarına karşı mücadele eden kahramanlara her koşulda destek vermeye devam edileceğine dikkat çekerek öğrencilerin bu duyarlılığı çok büyük bir örnektir. Öğrencilerimiz tüm Türk milletinin duygularını yazdıkları mektuplarında ifade ettiler. İçlerindeki o heyecan ülkemizin geleceği için çok çok önemlidir. Bizim milletimiz doğuştan askerdir. Gerektiğinde  hep birlikte 15 Temmuz'da verilmesi gereken mücadeleyi verir ülkemizi karanlığa boğacak güçlere demokrasimize yapılan darbeye karşı durur, gerekirse Afrin'e gideriz bir başka yere de gideriz. Önemli olan ülkemizin bekasıdır. Bu millet Mehmetçiklerimizin ve ordumuzun her zaman arkasındadır. Biz Müslüman bir milletiz. İmanımız güçlüdür ve aldığımız güç buradan geliyor” dedi.

‘ALLAH YARDIMCILARI OLSUN’

Bu anlamlı davranışlarından ötürü öğrencileri kutlayan Kaymakam Göktaş, “Öğrencilerimiz, yazdıkları mektuplarla yaptıkları resimlerle vatan, millet sevgisi, milli birlik ve beraberlik duygusunu yaşadılar. Öğrencilerimi, öğretmenlerimi ve ailelerimizi kutluyor, teşekkür ediyorum. Bu türdeki milli duygu ve düşüncelerimizi her zaman farklı faaliyetlerimizle göstereceğiz. Mehmetçiğimizin her an yanındayız, onlarla beraberiz. Öğrencilerimizin bu güzel mektupları, böyle güzel düşünceler için minik yavrularımızı kutluyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun” diye konuştu.

Programda Şavşat Atatürk Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Ali Yavaş ise "Vatanımızı koruyan bu topraklarda bayrağımızın gökyüzünde özgürce dalgalanmasını ve minarelerden ezan sesinin yankılanmasını sağlayan kahramanlara teşekkür etmek, onları anmak için illaki özel günlere ihtiyacımız yoktur. Her daim bu milletin aklında kalbinde ve dualarındasınız, Allah sizleri korusun yiğit Mehmetçiklerimiz. Bu vatanın evlatları sizlere her zaman minnettardır” dedi.

Öğrenciler yazdıkları mektuplarla ilgili olarak; "Sınır bölgesinde görev yapan ve operasyonlara katılan asker ağabeylerimize bir nebze de olsa moral vermek için mektup yazdık. Asker ağabeylerimiz yanlarında olduklarımızı unutmasınlar, onlar ülkemizin bekçisi ve bizlerin gururudurlar” ifadelerinde bulundular.

Programın sonunda Şavşat İlçe Jandarma Komutanlığı önünde hatıra fotoğraf çektiren yaklaşık 100 öğrenci, yazıkları mektupları Hakkari’ye ulaştırılması için postaneye teslim etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!