Posof'ta hayvan pazarı hizmete girdi

Güncelleme Tarihi:

Posofta hayvan pazarı hizmete girdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2019 15:58

Posof'ta hayvan pazarı hizmete girdi

Haberin Devamı

Alper TURGUT/POSOF (Ardahan), (DHA)- TARIM ve Orman Bakanlığı tarafından Ardan- Kars-Artvin Kalkınma Projesi (AKAK) kapsamında yaptırılan Posof Belediyesi hayvan pazarı düzenlenen törenle hizmete girdi. 
Posof ilçesinde düzenlenen açılış törenine; Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, Posof Kaymakamı Enver Yılmaz, Milletvekili Orhan Atalay, daire ve kurum amirleri ile diğer protokol üyeleri katıldı. 2016 yılında Tarım Bakanlığı AKAK programında başlatılan hayvan pazarının 1 milyon 700 bin liralık bir proje olduğunu söyleyen Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, yaklaşık 300 baş hayvan alım- satım yapılacağını bildirdi.
'YATIRIMLAR GÖKTEN ZEMBİLLE İNMİYOR'
Projede emeği geçenlere teşekkür eden Milletvekili Orhan Atalay ise, "Bu yatırımlar gökten zembille inmiyor. Yerden kendiliğinden su fışkırır gibi de fışkırmıyor. Her bir yatırımın altında bir niyet var. Her bir yatırım altında alın teri var. Her bir yatırım altında memlekete, vatana dair bir aşk, bir sevda var" dedi.
Ekonominin temelinin ve motorunun hayvancılık olduğunu aktaran Vali Mustafa Masatlı da "Yüce Allaha şükredelim ki, belki dünyanın en güzel coğrafyasında yaşıyoruz. Aynı anda kar var, aynı anda güneş var. Aynı anda insanlar denize giriyor, aynı anda insanlar kayıyor. 12 ay boyunca insanlarınınız üretmesi, hem yaşaması, hem de tüketmesi için müthiş bir coğrafyada yaşıyoruz. Ardahan hayvancılığın membaı, hayvancılığın merkezi olarak bilinir. Allah buraya güzellikler vermiş, meralar vermiş. Bununla birlikte buraya has hayvan vermiş" diye konuştu.
Konuşmaların ardından okunan dualar eşliğinde açılış kurdelesinin protokol üyeleri tarafından kesilmesi ile hayvan pazarı hizmete girdi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!