YENİ YIL YENİ HEDEFLER

Güncelleme Tarihi:

YENİ YIL YENİ HEDEFLER
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2020 13:57

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, yılın son değerlendirmesini Hürriyet Akdeniz’e yaptı. Turizm ve tarım sektöründeki başarıya dikkati çeken Karaloğlu, “Bu başarıdan herkesin keyif alması lazım” dedi.

Haberin Devamı

2019 yılını Hürriyet’e değerlendiren Antalya Valisi Münir Karaloğlu, kent ekonomisinde 2020 hedeflerini de açıkladı. 2019 yılında Antalya’nın 2 başat sektörü tarım ve turizmde sektörleri motive etmek için koydukları hedeflere ulaşıldığını dile getiren Karaloğlu, hedefleri gerçekleştirmek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Hem turizmde hem de tarımda tatmin edici sonuçlarla yılı kapattıklarını belirten Karaloğlu, “Antalya’ya borcum var. Sorumluluğumu, görevimi layığıyla yerine getirmek için çalışıyorum. Rabbim mahcup etmedi. Hedeflerimize ulaştık” dedi.

YENİ YIL YENİ HEDEFLER

ÜST ÜSTE BÜYÜME
2019’un başında turizm için 16 milyon turist hedefiyle yola çıkıldığını hatırlatan Vali Karaloğlu, “Bunu başardık. 2019’u iyi geçirdik. Yüzde 17 büyüme muhteşem bir sonuç. Son 3 yıldır üst üste başarılara imza attık. Önce 2017’de yüzde 52, 2018’de yüzde 28 ve 2019’da da yüzde 17 büyüme sağladık. Dünyada hiçbir destinasyon 3 yıl üst üste bu kadar büyük rakamlarla büyümemiştir. Antalya bunu başarmıştır. Bu başarıdan herkesin keyif alması lazım” diye konuştu.

Haberin Devamı

BAŞARI BİR TAKIM İŞİ
Türkiye ve Antalya’daki huzur ve güven ortamının bu başarıdaki etkisinden bahseden Karaloğlu, şöyle konuştu: “Son iki yılda güvenlikle ilgili çok ciddi çalışmalar yapıp önemli tedbirler aldık. Hiç kimse huzur ve güven problemi olan bir şehirde tatil yapmak istemez. Antalya dünyanın en huzurlu ve güvenli şehirlerinden biri. Bunun avantajını da son 3 yıldır görüyoruz. Sektör de çok çalıştı. Basının da bu başarının doğru yansımasında çok büyük emeği var. Başarı bir takım işi.”

TROPİK MEYVE YATIRIMLARI
Tarım sektöründe Antalya’da öne çıkarılan tropik meyve yatırımlarıyla başarılı bir yıla imza atıldığını ifade eden Karaloğlu, sektördeki büyümeyi şöyle değerlendirdi:
“2019’u kadim sektörümüz tarımda da çok iyi geçirdik. Bu yıl mangoda devasa üretim sahaları oluşturuluyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde mango da muz, avokado, papaya gibi bölgenin önemli geçim kaynaklarından biri haline gelecek. Muzda son 3 yıldır muhteşem bir ilerleyiş var. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde bu tempoda devam edilirse iç piyasanın tamamını karşılıyor olacağız ve muz ihraç eden ülke haline geleceğiz. Antalya’da hem örtü altı sebze hem de örtü altı tropik meyve büyüyecek.”

Haberin Devamı

KENDİ TOHUMUMUZLA ÜRETİYORUZ
Tarım sektöründe 2019’da ARGE faaliyetlerinde de önemli ölçüde ilerleme sağlandığını aktaran Karaloğlu, şunları söyledi: “Çok ileri teknoloji ile çalışan kültürden fide üreten üretim tesislerimiz var. Antalya’da şu anda ne domatesin ne salatalığın ne de biberin tohumu yabancı bir ülkeden gelmiyor. Biz üretip dünyaya satıyoruz. Antalya’da şu anda 20 civarındaki ARGE merkezinin 12 – 13’ü tarımla ilgili. Antalya’da tohum, fide, gübre, fidan ve tarım makinalarının tamamı bütüncül olarak çok hızlı gelişiyor.”

HEDEF ÇİFT HANELİ BÜYÜME
2020 beklentilerinin tüm sektörlerde yükselen başarı grafiğini devam ettirmek olduğunu kaydeden Karaloğlu, turizm için yeni yıl hedeflerini ise şöyle açıkladı: “Turizmde erken rezervasyonlar başladı. Turizm sektörü temsilcilerinden toplantılarda aldığımız bilgilere göre 2020’nin 2019’dan daha iyi olacağı kesin. 2020’de de çift haneli rakamlarla büyüyeceğimizi şimdiden söyleyebiliriz. Ama hangi seviyeye ulaşacağını şubat ayı içindeki değerlendirmelerde görebileceğiz. Geçtiğimiz ay Londra Fuarı’nda gördüğümüz hava Avrupa pazarında 2020’de büyük başarı elde edeceğimizi söyleyebiliriz. 2020’de esas hedef turist sayısını arttırmak değil, artık nitelikli turist ve daha çok gelire odaklanmamız gerekiyor.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!