Yaşlılar ziyaret edildi

Güncelleme Tarihi:

Yaşlılar ziyaret edildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2019 16:09

Yaşlılar ziyaret edildi

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - KUMLUCA İlçe Sağlık Müdürü Dr. İsmail Arıcı ve Ruh Sağlığı Birim Sorumlusu Sosyal Hizmet Uzmanı Nefise Keskin Savran, Yaşlılar Haftası dolayısıyla ilçedeki yaşlıları evlerinde ziyaret etti.

Kumluca İlçe Sağlık Müdürü Dr. İsmail Arıcı, Yaşlılar Haftası dolayısıyla Ruh Sağlığı Birim Sorumlusu Sosyal Hizmet Uzmanı Nefise Keskin Savran ve kurum personeliyle ilçede oturan yaşlıları ziyaret ettiklerini söyledi. Yaşlanmanın fiziksel ve ruhsal olarak değişimlerin yaşandığı, önlenmesi mümkün olmayan ancak geciktirilmesinin ise mümkün olan bir süreç olduğunu kaydeden Dr. Arıcı, "Önemli olan bu süreci sağlıklı ve olumlu duygularla dolu yaşamaktır. Yaşlılık insan gelişiminin bebeklik, çocukluk, ergenlik, yetişkinlik evrelerinin en sonuncusudur. Yaşlılığı yetişkinlik döneminin son evresi ileri yetişkinlik olarak da adlandırabiliriz. Kumluca ilçemizde yaşlı nüfus oranı gün geçtikçe artmaktadır. İlçemizde 65-75 yaş aralığında 3470 kişi, 75-90 yaş aralığında 1688 kişi, 90+ yaş grubunda 134 kişi yaşamaktadır. Yaşlı nüfus oranı yaklaşık yüzde 8'dir" dedi.

Yaşlılık başlangıcının 65 yaş olarak kabul edildiğine değinen Dr. Arıcı, "Kurumumuzun personelleri ile gerçekleştirdiğimiz ev ziyaretlerinde güler yüzlü yaşlılarımız ve aileleriyle hoş sohbette bulunduk, sağlık sorunları üzerine konuştuk, uzun yaşamın sırrı üzerine çıkarımlarda bulunduk. Onlar da biz de çok mutlu olduk" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!