YAKALANMAMAK İÇİN 5 KEZ OTOBÜS DEĞİŞTİRMİŞ

Güncelleme Tarihi:

YAKALANMAMAK İÇİN  5 KEZ OTOBÜS DEĞİŞTİRMİŞ
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2018 11:16

Antalya Emniyeti tarafından FETÖ/PDY’ye yönelik gerçekleştirilen operasyonda, örgüt tarafından 3 hafta önce Antalya’da görevlendirilen 16 üst düzey isim gözaltına alındı.

Haberin Devamı

ANTALYA Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik teknik ve fiziki takibin ardından 11 adrese eş zamanlı baskın yaparak, 16 kişiyi yakaladı, çok sayıda dokümana ulaştı.
Aramalarda bulunan bilgisayar, flaş disk, sim kart, şifre programları ve akıllı telefonlara el konuldu, gizlenmeye çalışılan bazı akıllı telefonlar tuvaletlerin içinden çıktı. Örgüt evlerinde toplam 45 bin TL ve bin dolar ele geçirildi

ÖRGÜT KARŞITI KİTAPLAR ÇIKTI

Gözaltına alınan örgütün sözde bölge imamı M.T., esnaf sorumlusu F.S., cezaevi koordinatör sorumlusu S.S. ve ışık evleri sorumlusu M.Ç.’nin ilk sorgusunda örgütün mevcut durumu ve örgüt üyelerine verilen yeni talimatlara ilişkin bilgiler elde edildiği belirtildi.
Örgütün daha önce ‘gaybubet’ olarak nitelendirdiği evleri ‘hijyen evi’ olarak adlandırmaya başladığı, evlere örgüte karşıt görüşlere içeren kitap ve dokümanların yerleştirildiği, polis baskınlarında yanıltıcı bir görüntü oluşturulmaya çalışıldığı öğrenildi.

ESNAF LİSTESİ YAPMIŞLAR

Haberin Devamı

İifadelerde mali sıkıntı nedeniyle esnaf sorumlusu F.S.’nin 50-60 kişilik esnaf listesi oluşturduğu ve bazı isimlerle irtibata da geçtiği, listedeki kişilerin geçmişte örgütle bağlantısı olduğu, hatta örgüte para desteği sağladığı kaydedildi.
Cezaevi koordinatör sorumlusu S.S.’nin ise tutuklu örgüt üyelerine çeşitli kurmaca rüyalar ilettiği, bu sayede de örgüt üyelerinin direncini artırmayı amaçladığı belirtildi. Gözaltına alınan sözde yöneticilerin örgüt üyelerine ‘Ev kiralarken sözleşme yapmayın, sahte kimlik kullanın’ talimatı verdiği ortaya çıktı.

5 ÖRGÜT ÜYESİ ARANIYOR

Örgüt üyelerinin kullandığı evler için sözleşme düzenlemeyen 2 ev sahibi hakkında yasal işlem başlatıldı. Operasyonun detayları ile ilgili Hürriyet muhabirine bilgi veren üst düzey yetkililer, 5 örgüt mensubunun daha arandığını, gözaltındaki örgüt üyelerinin tamamının şifreli haberleşme sistemi ‘Falkon’u kullandığı belirtildi.
Yeni yapılanma telaşı içinde olan örgütün tedirginlik içinde olduğu ve güvenlik önlemlerini üst düzeyde tuttukları belirtilirken, şu bilgiler aktarıldı: “Sözde yöneticilerin tamamı sahte kimlik kullanıyor. Diğer üyelere de ‘FETÖ soruşturmasına girmeyen yakınlarınızın kimliklerini kullanın’ talimatı verilmiş.”
“Bir örgüt üyesi Lara’daki hijyen evine giderken 5 kez toplu taşıma aracı değiştirdi. Bu da panik halini gözler önüne seriyor. Yine örgüt evlerinde ve örgüt üyelerinin üzerinde çift taraflı yağmurluklar tespit edildi. İki renkli yağmurluklar sayesinde hızlıca eşkâl bilgisi değiştirebileceklerini düşünmüşler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!