Yabancılar Türkçeyi ASMEK'te öğreniyor

Güncelleme Tarihi:

Yabancılar Türkçeyi ASMEKte öğreniyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2018 11:05

Yabancılar Türkçeyi ASMEK'te öğreniyor

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (ASMEK) Antalya'da yaşayan yabancıların da gözdesi oldu. Yurtdışından gelerek Antalya'ya yerleşen yabancılar Türkçe öğrenmek için ASMEK'i seçti.

ASMEK, Antalya'da yaşayan yabancıların da en büyük destekçisi oluyor. Kimi iş dolayısıyla, kimi ise turist olarak gelip Antalya'da yaşamaya karar veren 370 yabancı kursiyer, Aksu, Uncalı, Milli Egemenlik, Lara, Konuksever, Çaybaşı ve Atatürk kurs merkezlerinde Türkçe eğitim alıyor.

FARKLI ÜLKELER FARKLI DİLLER

2 yıl önce Antalya'ya gelen İranlı Meryem Niyazi de Antalya'ya yerleşmeye karar veren yabancılar arasında. Türkçe öğrenmek için ASMEK'i tercih eden Meryem Niyazi, “Antalya'da yaşıyorum ve Türkçe öğrenmek istiyorum. Derslerimiz çok iyi gidiyor. Öğretmenimizden de çok memnunuz. Türkçe konuşmak çok önemli. Konuşarak daha iyi öğreniyoruz. Oğlum burada okula gidiyor ve çok iyi Türkçe konuşuyor. Türk arkadaşım var. Onlarla Türkçe konuşarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum" diye konuştu.

'ASMEK'İ ÇOK SEVİYORUM'

Ukrayna'dan evlenerek Antalya'ya yerleşen Nadin Suveren ise “Ben ASMEK'te 2 aydır Türkçe dersi alıyorum. Eşim Türk ve burada yaşamaya başladım. O yüzden Türkçe öğrenmek istedim. Öğretmenimiz dünyadaki en iyi öğretmen. Çok iyi anlatıyor ve bize yardımcı oluyor. ASMEK'i de çok seviyorum. ASMEK'te arkadaşlarımla birlikte konuşarak kendimizi geliştiriyoruz" dedi.

'TÜRKÇE ÖĞRENMEK İSTİYORUM'

Azeri asıllı Rus vatandaşı Igor Kurguzov ise işi dolayısıyla Antalya'ya yerleşme kararı aldığını söyledi. Türkçe ve Azericenin birbirine yakın diller olmasına rağmen Türkçe için çok çabaladığını anlatan Kurguzov, şöyle konuştu:

“ASMEK'te Türkçe dersleri oldukça iyi. Öğretmenimizin yardımlarıyla arkadaşlarımızla birlikte öğreniyoruz. ASMEK'ten önce ancak Azeri dilinde konuşabiliyordum. Türkçe ve Azerice birbirine yakın ama aynı zamanda çok farklı. Buraya gelene kadar Türkçe hiç bilmiyordum. Ailemle birlikte Antalya'ya geldik. Artık burada kalacağım. Türkçe öğrenmek istiyorum."

2 yıldır yabancılara Türkçe dersi veren Türk Dili öğretmeni Umut Uysal, “İranlı, Suriyeli, Rus ve Ukraynalı öğrencilerim var. Doğal olarak dersler çok renkli geçiyor. Türkçe bilmeyen kursiyerlere Türkçe öğretmek, adeta yeniden bir çocuk yetiştirmek gibi" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!