VİTRİNLERDE DEMO ÜRÜN VAR

Güncelleme Tarihi:

VİTRİNLERDE DEMO ÜRÜN VAR
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2019 10:33

Alanya’da bir kuyumcudan çıkan 20 kilo sahte altın Antalya Kuyumcular Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nı (AKESO) harekete geçirdi.

Haberin Devamı

ALANYA’da patlak veren sahte altın skandalı Antalya Kuyumcular Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nı (AKESO) harekete geçirdi. Kuyumcu esnafını altın vitrinlerine koyulan demo ürünler ve ayar (altının saflığını gösteren ölçü birimi) konusunda uyaran AKESO Başkanı Ali Çelik, “Mesleğimize zarar veren herkes karşısında odamızı bulur” diye konuştu.

YASAL ENGEL YOK
Altın vitrinlerinin daha zengin görünmesi için demo ürünlerin sergilenebildiğini kaydeden Çelik, “Bu ürünleri vitrinlere koymamamızı engelleyen herhangi bir yasal düzenleme yok. Tabi o ürünler kesinlikle satılamaz. Satılırsa suç olur. Biz o ürünleri çeşitlilik için bulunduruyoruz” dedi.

DOĞRU BİLGİ VERİN
Alanya’da yaşanan olayın kuyumculuk mesleğine zarar verdiğini kaydeden Çelik, şöyle devam etti: “Biz iç yazışma yaparak tüm esnafımızı uyardık. Özellikle ürünlere ait ayar bilgisinin doğru verilmesi noktasında hassasiyet gösterilmesini, yabancı turistlere ürüne ait özelliklerin çok iyi anlatılmasını istedik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!