VATANDAŞIN GÖZÜ KIRCAMİ’DE

Güncelleme Tarihi:

VATANDAŞIN GÖZÜ KIRCAMİ’DE
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2019 10:22

Yıllar süren hukuki mücadelenin ardından imar sorunları çözülen Kırcami’de ‘kamu yararı’ kararının Yüksek İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiği iddiası tartışılmaya devam ederken, süreci yakından takip eden belediye başkanları Hürriyet’e konuştu.

Haberin Devamı

ANTALYA’da 30 yılı aşkın süredir imar sorunları devam eden Kırcami bölgesinde 15 bin kişiyi tapularına kavuşturmak için yürütülen mücadelede, Toprak Koruma Kurulu tarafından verilen kamu yararı kararının Danıştay tarafından iptal edilmesi dikkati belediyeler ve meslek odalarına yöneltti. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Ebru Manavoğlu Kırcami’de işleyen süreçle ilgili son gelişmeleri Hürriyet’e anlattı.

SÜREÇ YENİDEN BAŞLAYACAK
Kırcami konusunu yakından takip ettiklerini vurgulayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Babadan atadan kalma yerleri yasal zemine kavuşturmak için biz üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Bölgede tapular verilmişti. Ancak Toprak Koruma Kurulu’nun kamu yararı kararının red olması nedeniyle yeniden çalışmalara başlayacağız. Danıştay’ın verdiği red kararına ilişkin yazı henüz elimize ulaşmadı. Resmi yazı geldikten sonra süreci yeniden başlatıp sonuçlandıracağız” dedi.

Haberin Devamı

RESMİ YAZI ULAŞMADI
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise şu bilgileri verdi: “Birincisi daha önce verilen ve şimdi iptali gündemde olan kamu yararı kararı. Tarım alanı olarak gözüken yerlerin imara açılabilmesi için kamu yararı kararı gerekiyor. Toprak Koruma Kurulu bu kararı Kırcami için vermişti. Ancak şu anda iptalle ilgili ortada resmi bir yazı olmadığı için buna ancak dedikodu diyebiliyoruz. Şu aşamada Kırcami imar planlarının uygulanmasına ilişkin engelleyici bir durum yok. Planın iptal edilmesi halinde de yasal gereklilikleri yerine getirip süreci devam ettiririz.”

ŞPO’DAN ELEŞTİRİ
Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Ebru Manavoğlu, “Kırcami planlama sürecinin olumlu sonuçlanması yönünde odamız geçmiş dönemlerde katkı koymuş fakat belediyeler süreci kendileri götürdükleri için teknik yönden yapılan uyarılar ve eksiklikler göz ardı edilmiştir. Şu an bize ve odamızın genel merkezine tebliğ edilmiş bir karar yok. İptal olsaydı bu süreçte gelmesi gerekirdi. Konu tarafımızca sadece Antalya menfaatleri doğrultusunda ve imar kanunu acısından değerlendirilecektir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!