VALİ KARALOĞLU: GELİN BİRLİKTE ÇÖZELİM

Güncelleme Tarihi:

VALİ KARALOĞLU: GELİN BİRLİKTE  ÇÖZELİM
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2019 10:32

Antalya Valisi Münir Karaloğlu Türkiye’yi doyuran kent Antalya’nın en büyük sorunlarından birinin sera atıklarının bertaraf edilememesi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

ANTALYA Ticaret Borsası’nın (ATB) düzenlediği ‘Kent Buluşmaları’nın konuğu Antalya Valisi Münir Karaloğlu oldu. ATB’de düzenlenen toplantıda ATB Başkanı Çandır, Vali Karaloğlu’na sektörün taleplerini aktardı. Antalya‘nın Türkiye’yi doyuran kent olduğunu dile getiren Karaloğlu, “Kentte 2017-2018 yıllarında hem bitkisel hem de hayvansal üretimde artış sağlandı. Sebzede yüzde 2’lik, meyvede yüzde 7’lik bir artış söz konusu. Kırmızı et üretiminde de yüzde 22’lik artış var. Bu önemli başarı” dedi.

VALİ KARALOĞLU: GELİN BİRLİKTE  ÇÖZELİM

SERA ATIKLARI BERTARAF EDİLSİN

Antalya’da tarımın en büyük sorunlarından birinin sera atıklarının bertaraf edilememesi olduğunu dile getiren Antalya Valisi Münir Karaloğlu, tarım kenti Antalya’da bu sorunun mutlaka çözülmesi gerektiğini söyledi. Sera sahibinin tek başına atığı bertaraf etmesinin kolay olmadığını kaydeden Karaloğlu, “Daha önce de sera atıklarının enerjiye dönüştürülmesiyle ilgili çalışmalar oldu. Ama hayata geçirilemedi. Bu sorunu kent olarak çözmemiz lazım” dedi.

ORTAK AKIL ÇÖZER

Haberin Devamı

Sorunun bölgesel çözüm üretilerek çözülebileceğini anlatan ve bu konuda yerel yönetimlere seslenen Karaloğlu, şunları söyledi: “Yerel yönetimler, kamu kurumları, borsa, çiftçi birlikleri ve ziraat odaları olarak ortak akılla bu sorunu çözebiliriz. Mutlaka sera atıklarını bertaraf etmemiz lazım. Bertaraf etmeyince ne oluyor. Onu seranın bir köşesinde biriktiriyorsunuz. Kışı geçirsin, yazın bana yine zarar versin diye. Şikayet ettiğiniz zararlıya aslında kışlık yuva kuruyorsunuz. Bazı çiftçiler bunu yakarak yok etmeye çalışıyor. O da doğru değil. Bu sefer atıklardan dolayı ormanların yandığını görüyoruz. Bunu mutlaka biyolojik metodlarla çözmemiz gerekiyor.”

EKONOMİYE KAZANDIRILMALI

Bu konuda çalışmaların sürdürüldüğünü dile getiren Karaloğlu, “Olayı çözebileceğimiz yol bulmamız lazım buna belediyeleri ortak etmeliyiz. Ortada bir atık var. Bunun ekonomik olarak değerlendirilmesi lazım. Bu konuda çiftçiye yardımcı olmaya çalışıyoruz. Eğitim çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!