Üniversite ve sanayi ortak proje üretecek

Güncelleme Tarihi:

Üniversite ve sanayi ortak proje üretecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2019 11:45

Üniversite ve sanayi ortak proje üretecek

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA OSB Teknopark ile Antalya Bilim Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi arasında iş birliği protokolü imzalandı.
Antalya Organize Sanayi Bölgesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi İşletim A.Ş. (AOSB Teknopark) ile Antalya Bilim Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (ABÜ TTO) arasında iş birliği protokolü imzalandı. Antalya OSB Teknoloji Geliştirme Bölgesi İşletim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ve Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek'in imzaladığı protokol kapsamında üniversite sanayi işbirliğine dayalı proje faaliyetleri, eşleştirme, girişimcilik ve şirketleşme konularında karşılıklı görüş alışverişinde bulunulup ortak faaliyet ve etkinlikler ile kurumsal yetkinliklerin artması sağlanacak.
ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİNE KATKI
Protokolün imza töreni, Antalya OSB Müdürlüğü İdari Hizmet Binasında gerçekleşti. İmzalanan protokolün üniversite-sanayi iş birliğine sağlayacağı katkılar hakkında bilgiler veren Ali Bahar, “Protokol ile taraflar arasındaki işbirliği ve bilgi paylaşımı artmakla kalmayacak, üniversite-sanayi iş birliğini daha verimli hale getirecek faaliyetler yürütülecektir. En önemlisi ise üniversite öğrencilerinin ve araştırmacıların bölgemiz firmaları ile etkileşime geçip iş hayatına entegre olabilen projeler geliştirebilmeleri sağlanacaktır. Akademik birikimin üretim hattına doğrudan yansımasına vesile olacak bu uygulama, bölgemizde gerçekleştirmek istediğimiz teknolojik dönüşümün nitelik ve niceliğine artı bir değer katacaktır" dedi.
SANAYİNİN HİZMETİNDEYİZ
Tarafların teknogirişim kültürünün geliştirilmesine ve teknoloji transferi faaliyetleri konusunda karşılıklı faydanın çoğaltılmasına önemli katkılar sunacağını aktaran Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, üniversite-sanayi iş birliğinde yeni ve başarılı modellerin birlikte tasarlanacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yüksek ayrıca, Antalya Bilim Üniversitesi'nin kaynaklarıyla birlikte sanayinin hizmetinde olduğunu söyledi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!