ULUSAL MÜFREDAT ULUSLARARASI EĞİTİM

Güncelleme Tarihi:

ULUSAL MÜFREDAT ULUSLARARASI EĞİTİM
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2019 11:57

Cambridge Programı’nı ulusal müfredat ile birleştirerek 35 farklı milliyetten öğrenciye, eğitim yöntemi sunan ICCA, 2019 eğitim sezonuna yeni kampüsünde Anadolu Lisesi ile birlikte ‘merhaba’ diyor.

Haberin Devamı

ANTALYA’da 24 yıl önce Mary Robins tarafından okul öncesi çağdaki öğrencilere eğitim vermek üzere açılan ve 2014 yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı özel okul olan International Congress and Convention Association (ICCA), bu yıl bünyesine eklenecek Anadolu Lisesi ile eğitim yolculuğuna devam edecek.

ULUSAL MÜFREDAT ULUSLARARASI EĞİTİM

ULUSLARARASI DİPLOMA

2018-2019 yılında okul öncesi, ilkokul ve ortaokul 8’inci sınıfa kadar eğitim öğretimi sürdüren okul, 2019-2020 eğitim öğretim yılında Palm City bölgesinde inşa edilen kampüsünde eğitim verecek. Okul öncesinden itibaren, Uluslararası Cambridge Programı’nı ulusal müfredat ile birleştiren ICCA, lise eğitiminden sonra eğitime yurtdışı üniversitelerde ya da uluslararası Bakalorya eğitimine değer veren Türk üniversitelerinde devam etmek isteyen başarılı öğrencilere Uluslararası Diploma Programı sunulacak.

Haberin Devamı

ULUSAL MÜFREDAT ULUSLARARASI EĞİTİM

ÇOK YÖNLÜ EĞİTİM

Middlesex Universitesi’nde eğitim aldıktan sonra uzun yıllar İngiltere’de görev yapan ICCA Okul Kurucusu Mary Robins, ana hedeflerinin çocuklara İngilizce temelli, çok yönlü, akademik bilgi, becerileri ve değerleri de içine alan geniş bir perspektif sunmak olduğunu söyledi. Robins, “Teknoloji çağındaki çocuklarımızın dijital dünya konusundaki fayda ve tuzakları öğrenmesi giderek çok önem kazanıyor. Onları gelecekleri ile ilgili seçimler yapma konusunda bilinçlendirmeye çalışıyoruz” dedi.

YENİ KAMPÜS HAYATA GEÇİYOR

Yeni kurulan kampüsle ilgili bilgi veren Robins, “Yakında taşınacağımız yeni kampüsümüzde Anadolu Lisesi statüsünde hazırlık ve 9’uncu sınıflarımızla eğitim yolculuğumuza devam edeceğiz. Lisemizde iki çok güçlü uluslararası programı Türk Milli Eğitimi müfredatının tüm gereklerini de yerine getirerek sunuyoruz. 9 ve 10’uncu sınıfta verdiğimiz Uluslararası Lise Sertifikası’nın ardından 11 ve 12. sınıflarda ise dünyadaki en iyi üniversitelerinin kapılarını aralayacak Uluslararası Bakalorya Diploma Programı’nı uygulayacağız” diye konuştu.

BAKALORYA PROGRAMLARI

Haberin Devamı

Uluslararası Bakalorya Dünya Okulları Denetçisi ve Uluslararası Bakalorya İlk Yıllar Programı Çalıştay Lideri olarak görev yapan ICCA Genel Müdürü Handan Yatgın, şöyle dedi: “Şu ana kadar ev ve aile sıcaklığında küçük bir okul binasında, uluslararası ölçekte eğitim sağlanmış olan okulumuzda; şimdi aynı felsefe ışığında yeni açılacak lisemizle beraber büyük bir eğitim kompleksi içinde eğitime devam edeceğiz.”

ANTALYA’DA BİR İLK OLACAK

Yatgın, ICCA’in eğitim sistemiyle ilgili şöyle bilgi verdi: “Okulumuz Uluslararası Bakalorya Programı’nda yetkilendirilmek üzere akreditasyon sürecine giren okulumuz 2021’de bu süreci tamamlayarak Uluslararası Bakalorya Organizasyonu tarafından yetkilendirilmiş Antalya’daki ilk dünya okulu olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!