TURİZMİN SEKTÖRÜNÜN GÖZÜ 2020’DE

Güncelleme Tarihi:

TURİZMİN SEKTÖRÜNÜN GÖZÜ 2020’DE
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2019 10:30

Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında yapılan turizm değerlendirme toplantısında altyapı hazırlıklarından tanıtım bütçesine, kış turizminden festivallere 2020 planları konuşuldu.

Haberin Devamı

TURİZM sektörü temsilcileri, Antalya Valiliği başkanlığında 2020 planları, kent yatırımları, turizm çeşitliliği, tanıtım ve yeni pazarlar gibi konularda strateji belirlemek üzere bir araya geldi. Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun başkanlığında yapılan toplantıya, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege, Antalya Havalimanı Fraport TAV Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Döngel, ATSO Turizm Komisyonu Başkanı Cahit Şahin ve turizm sektörü temsilcileri katıldı.

Haberin Devamı

ORTAK AKILLA YÜKSEK BAŞARI
Her ay geleneksel olarak düzenlenen turizm sektörü değerlendirme toplantısını eylül ayı buluşmasını gerçekleştirdiklerini belirten Antalya Valisi Münir Karaloğlu, sektör toplantılarının başarı yolunda ortak akılla hareket ederek başarı çıtasını yükseltme imkanı verdiğini söyledi. Sektör temsilcileriyle birlikte kent turizminin durumunu değerlendirdiklerini ve yapılaması gerekenleri belirlediklerini belirten Karaloğlu, “Antalya’da hızla gelişen turizm sektörünün her yıl artan başarılarla yola devam etmesinin gururunu yaşıyoruz” dedi.

YAPILACAKLAR KONUŞULDU
Turizm değerlendirme toplantısının son derece verimli geçtiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, altyapı planlamalarının önümüzdeki sürecin öncelikli konulardan biri olarak gündeme geldiğini aktardı. Böcek, “Antalya’nın turizmde 16 milyon hedefini yakalayacağı şimdiden görünüyor. Bu rakamın da üzerinde turist ve gelir hedeflediğimiz 2020 yılında, artan talebi karşılayabilmek için yapacaklarımızı konuştuk. Büyükşehir Belediyesi olarak kentin tüm altyapı çalışmalarını masaya yatırdık. Kent aydınlatmalarından arıtmaya, devam eden raylı sistem projesinden ulaşım sistemine her konuda yoğun bir çalışma içindeyiz” şeklinde açıklama yaptı.

Haberin Devamı

YÜKSEK BÜTÇE TALEBİ
Geçtiğimiz aylarda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kurulan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın tanıtım bütçesine ilişkin toplantıda dile getirdiği talepleri anlatan Başkan Muhittin Böcek, “Turizm sektörü temsilcilerimizle birlikte ajansın çalışma sistemi ve bütçesiyle ilgili taleplerimiz oldu. Türkiye’ye gelen turistin yüzde 67’sinin Antalya’ya geldiğini söyleyerek, bu kentin turizm potansiyelini her yönüyle artırmak için geniş bir bütçe ayrılmasını istedik. turizme hazırlanırken tanıtım bütçeden katkı konulmasını talep ettim.” diye konuştu.

KIŞ TURİZMİ CANLANDIRILACAK
Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege de turizmi 12 aya yaymak için toplantıda sunulan önerilerle ilgili şöyle bilgi verdi: “Antalya Valiliği öncülüğünde hiçbir kentte olmayan ve her ay gerçekleşen turizm sektör toplantısı düzenleniyor. Turizm sektöründe görülen bu sinerji Antalya’nın turizmdeki başarısının tesadüf olmadığını gösteriyor. Toplantıda kış turizmini canlandırmaya yönelik hayata geçirilebilecek ve sürdürülebilecek alternatif turizm modellerini ele aldık. ATSO tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ve şehre canlılık katan Sokak Festivali’nin ve benzer nitelikteki festivallerin otellerin desteğiyle devamının sağlanması öne çıkan öneriler arasındaydı. Yurt dışında da olduğu gibi Antalya’da da yılbaşı öncesi Sahil Antalya Yaşam Parkı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar kentin ışıklandırılması kararını aldık.”

 

BAKMADAN GEÇME!