TÜREL’DEN 100. YIL MÜJDESİ

Güncelleme Tarihi:

TÜREL’DEN 100. YIL  MÜJDESİ
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2018 11:03

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la bir araya gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, plan tartışmalarıyla gündeme gelen 100’üncü Yıl’daki 40 bin metrekarelik alana ‘Millet Bahçesi’ yapılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

ÇEŞİTLİ temaslarda bulunmak için Antalya’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i makamında ziyaret etti. Basına kapalı olarak yapılan görüşmeden Antalya için müjde niteliği taşıyan bir karar çıktı. Bakan Kurum’la yapılan görüşmenin detaylarını Hürriyet’le paylaşan Başkan Türel, 100’üncü Yıl’daki 40 bin metrekarelik alanın Büyükşehir’e bedelsiz olarak tahsis edileceğini açıkladı.

YENİ MİLLET BAHÇESİ

Kararın Antalya için çok büyük bir önem taşıdığına vurgu yapan Türel, “Bakanımızın ziyareti Antalya için son derece hayırlı bir kararın alınmasına vesile oldu. 100. Yıl’daki 473 milyon TL değerindeki alan belediyemize devredilip park alanı olarak planlanacak. Biz bu alanı Işıklar’daki projenin bir benzeri (Millet Bahçesi) olarak projelendireceğiz. Yani orada inşaat yoğunluğu değil, kentimizin doğal yapısına, turizm niteliğine uygun bir alan oluşturacağız. Milletimize hayırlı olsun” dedi.

ÇEVRE HASSASİYETİ

Haberin Devamı

Alınan kararın çevre adına önemine dikkat çeken Başkan Türel, şöyle devam etti: “Bu tahsis bizi kelimelerle ifade edilemeyecek kadar mutlu etti. Bakanımız bu konudaki tasarrufu çevreye verdiği önemi bir kez daha kanıtlamış oldu. Bedelsiz olarak aldığımız bu tahsisi en iyi şekilde projelendirip halkımızın hizmetine sunacağız. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Çevre Bakanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.”

BAKMADAN GEÇME!