Türel: Antalya'yı rakipsiz hale getireceğiz

Güncelleme Tarihi:

Türel: Antalyayı rakipsiz hale getireceğiz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2018 11:07

Türel: Antalya'yı rakipsiz hale getireceğiz

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Lisesi öğrencileriyle buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Bir marka şehir olan Antalya'yı yapacaklarımızla daha da güçlendirip rakipsiz hale getireceğiz. Antalya dünyanın yıldızı, dünyanın birincisi olacak" dedi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Lisesi 1. Kariyer ve Meslek Şenlikleri'ne katıldı. Öğrencilerle 'Bir meslek bir deneyim' başlığında söyleşi gerçekleştiren Türel, deneyimlerini anlattı, soruları yanıtladı. Kendisinin de Antalya Lisesi mezunu olduğunu hatırlatan Başkan Türel, okul anılarını paylaştı.
Hayatı doğru planlamanın önemine işaret eden Türel, "Hayatınızı doğru planlarsanız hayat hem daha keyifli hale geliyor hem de sizi başarılı kılabiliyor. Dersinize severek çalışırsanız inanın her zaman başarı sizinle olacaktır. Dersle birlikte spora, sanata ve sosyal hayata da zaman ayırın. Bir çocuk sporla, sanatla uğraşıyorsa o çocuğun kötü alışkanlığı olmaz. Hedef koymak sizin için çok önemli. Böyle olunca başarı mutlaka geliyor" dedi.
Belediye çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Türel, bir öğrencinin Antalya'nın 10 yıl sonraki hedefi sorusuna, "2004 senesinde ilk defa belediye başkanı olduğumda seçim broşürüne Londra, Paris, New York, Barcelona yazdım ve dedim ki biz bunları şehir olarak geçeceğiz. Ticaret Odası başkanıydım. 'Otellerimiz 5 yıldız ama çevre 1 yıldız' diyordum. Çevreyi de 5 yıldız yapacağız diyordum. İşte Konyaaltı sahili. Konyaaltı 7 yıldız oldu. Biz onları geçeceğiz dedim. Antalya bu sene New York ile birlikte dünyanın en çok ziyaretçi ağırlayan üçüncü kenti. Saydığım o şehirleri artık yakaladık biraz da önlerine geçtik. Şimdi artık biz dünya birinciliğine ilerleyeceğiz. Antalya'ya gelen turistin gelir düzeyi yüksek turist olmasını sağlayacağız. Kruvaziyer liman, yat limanları yapmak istiyorum. Çünkü zengin turist bunlarla geliyor. Antalya'yı markalaşma yolunda daha da güçlendirip rakipsiz hale getireceğiz. Antalya dünyanın yıldızı ve birincisi olacak inşallah."
Başkan Türel, toplu ulaşımla ilgili bir soru üzerine de Antalya'nın Türkiye'de toplu ulaşımın en ucuz olduğu büyükşehirlerden biri olduğunu söyledi. Halkın yararını gözeterek, toplu ulaşımı ciddi olarak sübvanse ettiklerini anlatan Türel, biniş ücretlerinde fiyat artışı yapmadıklarını kaydetti.
PİYANO ÇALDI
Söyleşi sonunda Antalya Lisesi Müdürü Bekir Motor, okullarından mezun olan Başkan Menderes Türel'e lise yıllarındaki karnelerinin yer aldığı bir çerçeve hediye etti. Türel, daha sonra okul binasını gezerek, öğrencilik yıllarına döndü. Kendisinin piyano öğrenmesine vesile olan okul piyanosunun başına geçerek, 'Memleketim' şarkısını çaldı. Türel, yıllar sonra aynı piyanonun tuşlarına tekrar dokunmanın keyfini yaşadı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!