‘TOPTAN AL’ 3 KATINA SAT

Güncelleme Tarihi:

‘TOPTAN AL’ 3 KATINA SAT
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2018 10:09

Özel okullarda öğrenci velilerine çıkarılan fahiş kırtasiye malzemesi faturalarına tepki gösteren Antalya Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Odası Başkanı Mehmet Bayrak, “Veli resmen soyuluyor” dedi.

Haberin Devamı

ANTALYA’da faaliyet gösteren özel okullarda yaşanan servis vurgununa ilişkin tartışmalar devam ederken, şimdide kırtasiye malzemesi satışına ilişkin kafa karıştıran iddialar gündeme taşındı. Hürriyet’e konuşan Antalya Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Odası Başkanı Mehmet Bayrak, “Veli resmen soyuluyor” diye konuştu.

SOYGUNA DUR DENMELİ

Başkan Bayrak, şöyle devam etti: “Bu işin resmen cılkı çıktı. Özel okullar Ankara, İstanbul’dan toptan kırtasiye ürünü alıp veliye 3-4 katına satış yapıyor. 3-4 bin TL’ye ulaşan faturalar var. Kalem, silgi, boya fiyatlarını gördüğümde inanamıyorum. Bu soyguna ‘dur’ denilmeli.”

‘TOPTAN AL’ 3 KATINA SAT

DENETİM SÜRECİ BAŞLAMALI

Haberin Devamı

“Biz yaşananları ilgili makamlara da aktardık. Tek beklentimiz denetim sürecinin başlatılıp öğrenci velisinin korunması gerekiyor. Eğer bu yapılırsa Antalya’da işini hakkıyla yapan esnaf da rahat nefes alır. Biz bu konudaki mücadelemizi hukuki yolları kullanarak devam ettireceğiz.”

AÇIKÇA SUÇ İŞLENİYOR

Velilerin kırtasiye faturaları karşısında büyük şaşkınlık yaşadığını kaydeden Bayrak, “Dükkânımda sattığım 75 TL’lik ürün kolejde 150-200 TL olarak fiyatlandırılmış. Bu insafsızlıktır. Veli bunu dışarıdan almak istediğinde de izin verilmiyor. Bu da suçtur” diye konuştu.

TAKİPÇİ OLACAĞIZ

Devlet okullarında satılan kırtasiye malzemesi ile özel okullarda satılan malzeme arasındaki fiyat uçurumunun doğru olmadığını vurgulayan Eğitim Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban, “İlgili kurumların yapacağı denetimlerle bu sürecin veli lehine düzeleceğine inanıyorum. Biz de konunun takipçisi olacağız” dedi.

BAKMADAN GEÇME!