TOPLU ULAŞIMDA ‘ZAM’ GARANTİSİ

Güncelleme Tarihi:

TOPLU ULAŞIMDA ‘ZAM’ GARANTİSİ
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2018 10:29

Toplu ulaşıma zam yapılacağına yönelik söylemler nedeniyle uykusu kaçan tüketiciye Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkârlar Odası’ndan müjde geldi.

Haberin Devamı

 EKONOMİK dalgalanmanın etkisiyle birçok sektörü etkisi altına alan zam yağmuru tüketicinin tepkisi çekmeye devam ederken, Antalyalı ulaşım esnafı, 2 lira 60 kuruş olan ulaşım bedeline hiçbir şekilde zam yapılmayacağını söyledi.

BÜYÜKŞEHİR DESTEKLEDİ

Hürriyet’e konuşan Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yasin Arslan, “Yedek parça, akaryakıt ve personel giderlerine gelen zamları dikkate aldığımızda taşıma bedelinin 3 lira 50 kuruş olması gerekiyordu. Ancak Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile zarar oranımızı minimum seviyeye çektik” diye konuştu.

YOLCU SAYISI ARTIYOR

Antalya’da günlük 335 bin yolcunun toplu ulaşım araçlarını kullandığını kaydeden Arslan, “Yeni oluşturduğumuz sistem sayesinde toplu ulaşımı tercih eden yolcu sayısı sürekli artıyor. Bu da esnafın lehine bir gelişme. Büyükşehir’in gelir desteği ile içinde bulunduğumuz süreci zam kararı almadan aşacağız” dedi.

GÜVENLİK ÖNEMLİ

Haberin Devamı

Araçlardaki güvenlik sistemlerinde de bahseden Arslan, şöyle dedi: “670 aracımızın tamamında 6-7 güvenlik kamerası mevcut. Ayrıca şoför ve yolcunun güvenliği için oluşturulan panik butonu sistemleri de devrede. Şoför güvenliğinin daha üst noktaya çıkarılması konusunda yeni çalışmalarımız da var.”

KARAR ÖRNEK OLMALI

Ulaşım esnafının verdiği zam yapmama garantisinin tüketiciler açısından son derece olumlu olduğunu kaydeden Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, “Tüketici özellikle toplu ulaşıma zam geleceği yönündeki haberler nedeniyle diken üstündeydi. Ulaşım esnafının sağduyulu yaklaşımı tüm sektörlere örnek olmalı” diye konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!