TOPLU ULAŞIMA İSTANBUL MODELİ

Güncelleme Tarihi:

TOPLU ULAŞIMA İSTANBUL MODELİ
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2019 10:40

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve ulaşım esnafı arasındaki özel toplantıda iki ana başlık öne çıktı. Esnaf, havuz ve destek oranlarının değişmesini istiyor.

Haberin Devamı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım sistemine yönelik başlattığı değişim çalışması sonrası hafta başında Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Ulaşım A.Ş. yöneticileri ile bir araya gelen ulaşım esnafı, değişim için iki ana başlığı öneri olarak sundu.

HAVUZ SİSTEMİ DEĞİŞMELİ
Özel toplantının detayları ile ilgili Hürriyet’e konuşan Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yasin Arslan, “Büyükşehir’e İstanbul modelini önerdik. Ücretsiz binişlerde 30 kuruş değil, 77 kuruş destek istedik. Ayrıca belediyeye ait araçlarla bizim araçlarımızın bulunduğu havuzun ayrılmasını talep ettik” diye konuştu.

30 KURUŞ YETERSİZ KALIYOR
Büyükşehir meclisinden geçen 30 kuruşluk destek kararının yeterli olmadığını vurgulayan Arslan, “Bu destek oranı ile ulaşım esnafının çalışmasına imkan yok. Büyükşehir İstanbul modelini örnek alarak hareket ediyor. Bu modeldeki destek oranı kuşu başına 77-92 kuruş arasında değişiyor. Biz de desteğin bu seviyeye yükseltilmesini istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

BUGÜN YENİDEN TOPLANACAĞIZ
Büyükşehir’e ait 170, esnafa ait 480 aracın seferlere katıldığını belirten Arslan, şöyle devam etti: “Belediyenin zarar etmesine rağmen zorunlu olarak sefer yaptığı hatlar var. Ortak havuzda olduğumuz için bu hatlar nedeniyle biz de zarar ediyoruz. Havuzdaki araçlar ayrılırsa esnafımız rahat bir nefes alacak. Biz bu taleplerimizi dosya halinde Sayın Böcek’e sunduk. Bugün son bir toplantı gerçekleştirip yeni sistemle ilgili karar alacağız.”

BAKMADAN GEÇME!