TEDES yoksa drone var

Güncelleme Tarihi:

TEDES yoksa drone var
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2019 10:16

Ramazan Bayramı öncesi trafik denetimi uygulamalarını en üst düzeye çıkaran Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi, teknolojik araçları da kullanarak havadan, karadan kuralsız sürücüleri tespit edecek. 

Haberin Devamı

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUHİTTİN BÖCEK: “ULAŞIM SORUNU KALMAYACAK”
ANTALYA Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı yoğunluğu öncesi kent genelindeki trafik denetimlerini en üst düzeye çıkardı. Havadan ve karadan yoğun denetime hazırlanan ekipler, kural tanımayan sürücülere göz açtırmayacak. Karayollarındaki denetimler, kent güvenlik sistemi kameraları, sabit ve gezici radarlar ve trafik yükünü taşıyan hassas noktalarda kurulacak polis noktaları ile yürütülecek. Havadan yapılacak kural ihlali tespitleri ise helikopter ve özel donanımlı drone yardımıyla gerçekleştirilecek.
KURALA UYUN GÜVENDE KALIN
Trafik Elektronik Denetleme Sistemi’nin (TEDES) henüz devreye girmemesinin hiçbir şekilde denetim açığına neden olmadığını kaydeden Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nurettin Şengül, “TEDES’le ilgili Büyükşehir Belediyesi yoğun bir çalışma yürütüyor. Sistemin en kısa sürede devreye girmesi biz de istiyoruz. Ancak, ‘TEDES devrede değil, kural ihlalleri tespit edilemez’ anlayışı doğru değil. Kimse bu anlayışla trafiğe çıkmasın” diye konuştu.
ÖNCELİK MASTER PLAN
TEDES ve kent içi trafik düzenine ilişkin Hürriyet’e konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, TEDES’in çok kısa süre içinde devreye gireceği müjdesini verdi. Böcek, “Antalya’da ulaşıma yönelik çok sayıda projemiz var. Seçim sürecinde halka verdiğimiz sözler doğrultusunda ‘Ulaşım Master Planı’ ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Antalya’nın 19 ilçesinde ekiplerimiz tespit edilen noktalardaki sıkışıklığı gidermek için planlama önerileri geliştiriyor. Raylı sistemden bisiklet yollarına tüm ulaşım sisteminde yeniden düzenleme yapılıyor” dedi.
ULAŞIM SORUNU KALMAYACAK
19 ilçede kaymakamlar, belediye başkanları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla ulaşım konusunda görüşmeler yapacaklarını kaydeden Başkan Böcek, şöyle devam etti: “Bayramdan sonra vakit kaybetmeden tüm ilçeleri birlikte değerlendireceğiz. Antalya’nın hiçbir yerinde ulaşım sorunu kalmayacak. Amacımız ulaşımla ilgili hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması. Sorun yaşayan herkes yeter ki ulaşsın, çözüm için talepte bulunsun. Ayrıca ulaşım esnafına yerli ve yabancı turistlerin sorularına bilgilendirici yanıt vermeleri ve farklı dilde iletişim kurabilmeleri için eğitimler planlanıyor.”
ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yol boyama ve tabela yerleştirme gibi altyapı hazırlık çalışmalarını tamamlıyor. Test çalışmalarına başlanan TEDES’in önümüzdeki 2 ay içinde tamamlanması planlanıyor. Toplu ulaşım araçları denetim noktalarında durdurularak, çalışma belgeleri, genel evraklar, sürücülerin resmi kıyafetleri ve araç içi klimalar denetleniyor. Belediye ve emniyet personelinden oluşan ekipler, şoförlere aşırı hız yapmamaları konusunda da uyarılarda bulunuyor.

BAKMADAN GEÇME!