TATİL ZEHİR OLMASIN!

Güncelleme Tarihi:

TATİL ZEHİR  OLMASIN
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2019 10:41

5 yıldızlı otellerin internet sitelerini taklit edip sahte rezervasyon oyunu ile ucuz tatil satan dolandırıcılar,tatilcilerin korkulu rüyası haline geldi.

Haberin Devamı

ANTALYA’da hizmet veren 5 yıldızlı marka otellerin internet sitelerini taklit edip sahte rezervasyon hizmeti ile tüketicilere sözde ucuz tatil satan dolandırıcılar, turizm sektöründe korku yarattı. 

TATİL ZEHİR  OLMASIN

KURUMLAR UYARIYOR

Ucuz tatil hayali kuran onlarca tüketiciyi mağdur eden dolandırıcılar, Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve Türkiye seyahat Acentaları Birliğinin (TÜRSAB) tüketicilere yaptığı uyarılara rağmen ardı ardına mağduriyetler yaşanıyor.

TÜRSAB’A DİKKAT EDİN

Hürriyet’e konuşan Tüketiciler Birliği Derneği Başkanı Neşet Gündüz, “Kurban Bayramı ile birlikte tüketiciler otel rezervasyonlarını önceden yapıyorlar ve yer bulmak için acele ediyorlar. Tüketicimiz sakin olmalı ve otel ararken TÜRSAB üyesi işletmeleri tercih etmeli” dedi.

İADE HAKKINIZ VAR

Haberin Devamı

İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde iade hakkı bulunduğuna dikkat çeken Gündüz, “İade için 14 gün süremiz var. Yasal haklarımızı bilirsek tatil planlarında karşımıza çıkan sorunları çok daha kolay aşabiliriz. Ayrıca hak kaybına uğramadan hemen harekete geçebiliriz” diye konuştu.

ÇİFTE SATIŞA DİKKAT

En fazla şikayetin çifte satışlara ilişkin olduğunu kaydeden Gündüz, şöyle devam etti: “Otel işletmeleri yoğunluktan dolayı çakışma olduğunu söyleyebilir ancak bu kabul edilemez. Böyle bir durumda işletemeye dava açma hakkınız var.

FOTOĞRAF KANIT OLUR

Tüketicinin tercih ettiği turizm tesisine ait fotoğraflarla gerçeği arasında büyük farklar olduğuna dikkat çeken Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Başkanı avukat Abdullah Özçulcu, “Böyle bir durumda olayı fotoğraflarla kanıtlayarak hakkınızı savunabilirsiniz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!