SUALTI DÜNYASI KEMER’DE BULUŞTU

Güncelleme Tarihi:

SUALTI DÜNYASI KEMER’DE BULUŞTU
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2019 10:38

Antalya’daki su altının eşsiz güzelliğini ortaya çıkarmak amacıyla düzenlenen 18. Uluslararası Kemer Su altı Günleri sona erdi. Etkinliğe dünyanın bir çok ülkesinden çok sayıda dalgıç katıldı.

Haberin Devamı

ANTALYA’nın Kemer ilçesinde bu yıl 18’incisi gerçekleştirilen Uluslararası Kemer Sualtı Günleri renkli görüntülere sahne oldu. Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) ve Akdeniz Üniversitesi Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi işbirliğinde düzenlenen etkinlik ile Antalya’nın su altı güzelliğinin tanıtılması amaçlanıyor.

SUALTI DÜNYASI KEMER’DE BULUŞTU

ÜNLÜ DALGIÇLAR GELDİ
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği ve Kemer Belediyesi’nin desteklediği organizasyona Rusya, Polanya, Almanya, Romanya, İtalya, Finlandiya, Azerbaycan ve Kıbrıs olmak üzere çok sayıda ülkeden dalgıç katıldı. Etkinlik kapsamında düzenlenen fotoğraf ve görüntü yarışmasına da ilgi büyük oldu.

Haberin Devamı

100. YILDA ATA’YI ANDILAR
Etkinlik kapsamında fotoğraf yarışmasına katılan dalgıçlar, Kurtuluş Mücadelesi için atılan adımın 100. yıl dönümünde, su altında üzerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün yer aldığı 1919-2019 yazılı pankart açtı.

SUALTI DÜNYASI KEMER’DE BULUŞTU

ÇOCUKLARA SERTİFİKA
18. Kemer Uluslararası Su altı Günleri’nde ‘Sualtı Dünyam Kemer Anaokulları Çocuk Resim Sergisi’ne katılan çocuklara sertifikaları verildi. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, “18 yıldır yapılar sualtı günlerini daha ileriye götürmek için belediye olarak üzerimize düşüne yapmaya hazırız” dedi. KETAV Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Yorulmaz da “Hepimizi bir araya getiren şey Kemerimizin güzel doğası. Burada olmamıza sebep olan su altını ve doğamızı hep birlikte koruyalım” diye konuştu. Çeşitli etkinliklerin yapıldığı su altı günleri dün gerçekleştirilen kapanış töreniyle sona erdi. Törende etkinlik kapsamında düzenlenen fotoğraf ve görüntü yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

CMAS İLK KEZ TÜRKİYE’DE
Etkinlikler kapsamında Dünya Sualtı Etkinlikleri Konfederasyonu (CİMAS) Bilim Kurulu toplantısı yapıldı. Sualtı günleri kapsamında toplanan CMAS Bilim Kurulu toplantısını ilk kez Türkiye'de yaptı. Türkiye Sualtı Federasyonu yetkilileri ile dünyadan çok sayıda bilim insanının katıldığı toplantıda Türkiye’deki sualtı mirasının nasıl korunacağına yönelik bilgiler verildi.

BAKMADAN GEÇME!