Son söz UKOME’nin

Güncelleme Tarihi:

Son söz UKOME’nin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2019 09:55

Antalya'da trafik güvenliğine aykırı olarak yapılan yaya geçitlerinin durumu, mayıs ayında yapılacak UKOME toplantısında gündeme gelecek.

Haberin Devamı

YAYA GEÇİTLERİ UKOME GÜNDEMİNDE
Antalya’da hem araç sürücüleri hem de yayalar için adeta ölüm tuzağına dönüşen Gazi Bulvarı üzerindeki yaya geçitlerinin kapatılması ve bölgeye üst-alt geçit yapılmasına ilişkin öneri Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından gündeme alındı.
İLK TOPLANTIDA GÖRÜŞÜLECEK
Antalya Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü tarafından sunulan geniş kapsamlı rapor üzerine harekete geçen UKOME, mayıs ayı içinde yapılacak olan ilk toplantıda trafik güvenliğine aykırı olarak yapılan yaya geçitlerinin durumu ile ilgili karar alacak.
ÖNERİLER İNCELENECEK
Kararın niteliğine göre geçitlerin bazılarının tamamen kapatılması, bazı geçitlerin ise geçici çözüm olarak sinyalizasyon sistemi ile desteklenerek araç sürücüsü ve yaya güvenliğinin artırılması planlanıyor. Toplantıda Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün önerileri öncelikli olarak ele alınacak.
RAPOR HAZIRLANIYOR
UKOME toplantısına katılacaklarını söyleyen Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Antalya Şube Başkanı Abdullah Gökmen, “Toplantıda öncelikli gündemin yaya geçitleri olması için elimizden gelen tüm çabayı ortaya koyacağız. Bu konuda hazırladığımız raporu da kurul üyelerine sunacağız” dedi.
GÜNDEMDE TUTACAĞIZ
Hassasiyetin artırılması amacıyla başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Karayolları ve Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne ziyaretlerde bulunacaklarını da kaydeden Gökmen, şöyle devam etti: “Bu konuyu görmezden gelmek insan hayatını hiçe saymakla eş değer. O yüzden tüm gücümüzle trafik güvenliğini gündemde tutmayı sürdüreceğiz.”

BAKMADAN GEÇME!