SEVERKEN ÖLDÜRMEYİN

Güncelleme Tarihi:

SEVERKEN ÖLDÜRMEYİN
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2019 10:27

Salda Gölü’nün korunması için çağrı yapan Burdur Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, “Salda gibi önemli bir turizm markasını sadece biz değil herkes korumalı” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin derin tatlı su göllerinden biri olan Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü, yerli ve yabancı ziyaretçi akınına uğruyor. Her geçen gün artan yoğunluğun çevre sorunlarını beraberinde getirdiğini kaydeden Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, ilgili tüm birimlerin Salda’nın korunması için alarmda olduğunu vurguladı.

YOĞUNLUK ÇOK FAZLA

Salda Gölü’nün eşsiz güzelliğini görmeye gelen ziyaretçilere seslenen Başkan Şenel, “Bölgedeki çöp ve tuvalet sorunu devam ediyor. Maalesef altyapımız tam olarak yeterli değil. Yoğunluk arttıkça çevre sorunları yaşıyoruz. En büyük sıkıntımız ise duyarsızlık. Kurallara uymamakta direnen turistler Salda Gölü’ne zarar veriyor” diye konuştu.

GEREKENİ YAPIYORUZ

“Salda Gölü’nü öldürmeyin” diyen Şenel, şöyle devam etti: “Gölün kıyısına araç girişlerinin engellenmesi önemli bir adımdı. Ama sadece araç girişini engellemek gölün korunması için yeterli değil. Biz belediye olarak özellikle çöp sorununu engellemek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Buna rağmen yoğunluk arttıkça kirlilik de artıyor.”

GÖLE SAHİP ÇIKALIM

Haberin Devamı

Belediye görevlilerinin ziyaretçileri sürekli uyardığını kaydeden Şenel, “Salda, Türkiye’nin dünyaya tanıtılması için çok önemli bir değer. Biz bu değeri kendi ellerimizle yıpratırsak ülkemize zarar vermiş oluruz. Biz bu markayı daha da güçlendirmeliyiz. Bunu yapabilmek için de gölümüze gelen ziyaretçilerin duyarlılığına ihtiyacımız var. Lütfen Salda’ya sahip çıkalım” dedi.

SALDA GÖLÜ NEREDE?

Burdur’un Yeşilova ilçesinin kuzeybatısında, ilçe merkezine 4 km uzaklıkta yer alan ve Türkiye’nin Maldivler’i olarak bilinen Salda Gölü, uzağındaki ormanla kaplı tepeler, kayalıklı araziler ve küçük alüvyonal ovalarla çevrili hafif uzun tektonik bir göldür. Berrak suyu, sonsuz maviliği, bembeyaz kumları, kamp alanları ve ideal bir hafta sonu seçeneği olmasından dolayı son zamanların en merak edilen yerlerinden biri. Özellikle sosyal medya kullanıcıları ve gezginler tarafından ünü günden güne artan Salda Gölü, 184 metreye varan derinliğiyle ülkemizin en derin ikinci gölü olma özelliğini taşırken aynı zamanda da dünya üzerindeki en temiz beşinci göl.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!