SERİN DURAK: GÖYNÜK KANYONU

Güncelleme Tarihi:

SERİN DURAK: GÖYNÜK KANYONU
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2018 10:24

Göynük Kanyonu eşsiz doğası ve serin suyuyla sıcak havadan bunalan tatilcilere farklı bir alternatif sunuyor. Mavi ve yeşilin eşsiz uyumunu göreceğiniz kanyon, doğa tutkunlarının gözde tatil noktalarından birisi.

Haberin Devamı

ANTALYA’nın Kemer ilçesinin gözde yerleri arasında yer alan ve tatilcilerin ilgi gösterdiği Göynük Kanyonu, muhteşem doğası, şelaleleri ile doğaseverlerin uğrak noktalarından biri. Kemer’in popüler tatil beldesi Göynük’e yaklaşık 4 kilometre mesafede bulunan ve 2009 yılında tesisleştirilen kanyon, yaklaşık 4,5 kilometrelik bir etaba sahip. Göynük Kanyonu’na günübirlik gezi turu yaparak, doğa yürüyüşü ve trekking yapabilir, bölgenin doğal güzelliklerini yakından görme fırsatı elde edebilirsiniz.

SERİN DURAK: GÖYNÜK KANYONU

LİKYA YOLU GEÇİYOR
Dünyanın en iyi 10 trekking parkurlarından biri olarak kabul edilen Likya Yolu’nun önemli bir bölümünü de içinde barındıran Göynük Kanyonu, ayrıca tüm Likya Yolu boyunca mevcut olan en uygun kamp ve ihtiyaç giderme mola noktası konumunda bulunuyor.

Haberin Devamı

SERİN DURAK: GÖYNÜK KANYONU

ADRENALİN TUTKUNLARI
Bireysel veya gruplar halinde düzenlenen Göynük Kanyonu turları ile adrenalin tutkunu tatilciler; trekking, paintball ve zip wire yapabiliyor. Kanyonda doğa manzaraları eşliğinde yaklaşık 2-3 kilometrelik dağ yolu bulunuyor. İçerisinde yüzülebilen göletlerin de bulunduğu kanyonun en üst kısmında ise buz gibi suya girerek serinliyorsunuz. Kanyonda yüzebiliyor ve kayalardan yürüyerek daha yukarı noktalardaki şelalelere ulaşabiliyorsunuz. Kanyonun aşağı kısmında bulunan restoran ve kafeteryalarda ise yiyecek ihtiyacınızı karşılayabiliyorsunuz.

NASIL GİDİLİR?
Göynük Kanyonu’na Göynük’ten yaklaşık 45 dakikalık bir yürüyüş veya Göynük’ten JİP, dört tekerlekli safari veya motosiklet gibi araçlar kiralanarak ulaşım sağlanmaktadır. Ayrıca, Göynük Belediyesi’nin saat başı hareket eden otobüsü de diğer bir alternatiftir. Bu şekilde vadinin başına kadar gelinebilmekte olup sonrasında yaklaşık 2-3 kilometrelik bir dağ yolu yürünerek Göynük Kanyonu’na ulaşılmaktadır.

BAKMADAN GEÇME!