Serik'te tarım toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Serikte tarım toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2019 14:42

Serik'te tarım toplantısı

Haberin Devamı

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- SERİK Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce örtü altı sera ürünlerinde ekonomik zararlara yol açan bakteriyel ve viral hastalıklarla ilgili toplantı düzenlendi.

Serik Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen programa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Çömezoğlu, il ve ilçe müdürlüğü teknik personelleri, araştırma enstitüsü uzman personelleri, Tarsim bölge müdürlüğü personeli, bitki koruma ürünü satan bayiler, tohum üreticileri, fidelik sorumluları ve üreticiler katıldı.

Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü uzman personelleri tarafından örtü altı yetiştiriciliği yapılan başta domates, biber, patlıcan, hıyar, lahana, çilek gibi ürünlerde ekonomik düzeyde zarara neden olan virüs ve bakteriyel hastalıklar ve mücadelesi hakkında sunum yapılarak bilgilendirmede bulunuldu.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Çömezoğlu, Serik'te 104 bin dekarlık alanda sebzecilik yapıldığını belirterek, bu üretimlerde hastalık ve zararlılar olabildiği ve bunlara karşı yaygın olarak kimyasal mücadele yapıldığını söyledi. Çömezoğlu, "Tarımsal ürünlerde kalıntı sorunları ile karşılaşmamak için bayilerin ve üreticilerimizin sorumluluklarını yerine getirmesi gerekmektedir. Üretimden tüketime kadar izlenebilirlik sağlanmalıdır. Bizler hatalı üretim yapanları bu izlenebilirlik sayesinde tespit edip yasal işlem yapıyoruz" dedi.

Toplantı tarım sigortaları sunumu ve soru cevap bölümü ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!