İklimlendirme sektörü temsilcileri buluştu

Güncelleme Tarihi:

İklimlendirme sektörü temsilcileri buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2018 10:53

İklimlendirme sektörü temsilcileri buluştu

Haberin Devamı

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - İKLİMLENDİRME Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) sektör buluşması  Antalya'nın Serik ilçesinde yapıldı.
İSİB sektör buluşması Serik'e bağlı Belek turizm merkezindeki bir otelde düzenlendi. Toplantının açılışında konuşan İSİB Başkanı Mehmet Şanal, "2017 yılında ihracat oranı yüzde 17.7 oranında artarken, iklimlendirme sektörünün ithalatı yüzde 0.7 oranında gerilemiş durumda. Bu da sektörümüz için gayet olumlu bir gelişme. Isıtma sistemi elemanlarında ithalatımız yüzde 48.4'lük bir gerileme yaşamıştır. Bu son derece güzel bir veri. Isıtma sektöründe faaliyet gösteren firmalarla istişare ederek diğer sektörlere de taşımamız gerekiyor" dedi.
İklimlendirme sektöründe ağırlıklı olarak Almanya, İngiltere, Romanya ve Fransa gibi Avrupa ülkelerinin ihracatta ilk sıralarda olduğunu vurgulayan Mehmet Şanal, İhracatta sadece İran'da bir düşme olduğunu kaydetti. Türkiye'de iklimlendirme sektöründe 13 bin 207 firmanın ihracat yaptığına işaret eden Mehmet Şanal, şu anki üye sayılarının 1030'a ulaştığını aktardı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!