SEMİH ESEN: KONYAALTI'NA UMUT OLACAĞIZ

Güncelleme Tarihi:

SEMİH ESEN: KONYAALTINA UMUT OLACAĞIZ
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2019 11:03

CHP Konyaaltı Belediye Başkan adayı Semih Esen, Hürriyet’ten Bikan Karaca ve Salim Uzun’a seçildiği takdirde gerçekleştireceği projelerini anlattı. Esen,“Tıpkı film stüdyosu gibi bir kentleşme yapacağız. Ne havada sallanan elektrik telleri olacak, ne daracık yollar, ne de yüksek yapılar. Türkiye’nin en nezih şehirleşmiş bölgelerinden biri olacak” dedi.

Haberin Devamı

Seçimlere 20 gün kaldı. Eğer seçilirseniz Konyaaltı’nda nasıl bir yönetimi hedefliyorsunuz?

Konyaaltı parti olarak çok güçlü olduğumuz bir yer. Bu ilçede yaşayan insanlar AK Parti’ye, MHP’ye oy verse de uygarlık, çağdaşlık, medeniyet, sanat, kültür yanlısı. Yani hümanist insanlar. O yüzden bu bölgede yapılacak olan belediyeciliğin toplumun yapısına uygun olması lazım. Asla ideolojik bir anlayışla belediyeyi yönetmemek lazım. Tabi bu hiçbir duruşunuz, tavrınız olmayacak anlamı da taşımıyor. Her zaman eşitlik ve adalet yanında olacağız.

SEMİH ESEN: KONYAALTINA UMUT OLACAĞIZ

AYRIMA MÜSAADE ETMEM

Yani size oy verenle oy vermeyen arasında hiçbir fark olmayacak.

Haberin Devamı

Elbette. Bize oy vermeyen, bizim gibi düşünmeyen herkes emin olsun ki Konyaaltı’ndaki belediye hizmetlerinden herkes eşit olarak yararlanacak. Ben ayrım yapmam, yapana da müsaade etmem. Bu bizim temel bakış açımız.

Size göre siyasetin asıl hedefi ne olmalı?

Siyaset toplumun sorunlarına çare üretmekten çok oy toplamaya yönelik olmaya başladı. Bir düşünür, ‘Çok oy toplamayı başaran kişiler her zaman iyi yöneticiler olmazlar’ der. Bana göre de öyle. Ben siyaseti iyi yönetici olmak için yapacağım ve toplumun ihtiyaçlarını doğru sıralayarak hizmet edeceğim. Yani ilk sırada yer alan hayati ihtiyaçlar dururken 5-6’ıncı sıradaki ihtiyacı sanki büyük bir hizmetmiş gibi lanse etmeyeceğim. En önemlisi hizmet yaparken belediye imkânlarını azami şekilde kullanacağız.

HALKI MUTLU EDECEĞİZ

Belediye imkânları derken nasıl bir yöntemden bahsediyorsunuz?

Öyle bir hale geldik ki köye yapılacak en ufak hizmeti bile müteahhit aracılığıyla yapıyoruz. Bu yöntemin doğru olmadığını düşünüyorum. Belediyemizin fen işleri, aracı, gereci, yetişmiş personeli varsa ben bu işi kimseye yar etmeyeceğim. Hizmeti belediyenin bizzat kendisi yapacak. İki yöntem arasında inanılmaz derecede maliyet farkı var. Bizim görevimiz bazı çevreleri mutlu etmek değil, bizim görevimiz halkı mutlu etmek. Bu amaç uğruna da tüm kaynaklarımızı halk adına seferber edeceğiz.

Haberin Devamı

Konyaaltı için öncelikleriniz neler?

Konyaaltı çok göç alıyor ve hızla büyüyor. Şu anki 182 bin nüfus 5 sene sonra 250 bine ulaşacak. Bu da ilçenin bazı bölgeleri yapılaşmaya açılacak demek. İlk planlamada Çakırlar, Akseki, Bahtılı var. Bu bölgenin bir tarafında orman, bir tarafında Bey Dağları, bir tarafında harika bir vadi, bir tarafı da güzel bir ova var. Biz bu bölgeyi Türkiye’nin en güzide yerleşim yeri yapacağız. Tıpkı film stüdyosu gibi bir kentleşme yapacağız. Ne havada sallanan elektrik telleri olacak, ne daracık yollar, ne de yüksek yapılar. Türkiye’nin en nezih, en seçkin şehirleşmiş bölgelerinden biri olacak.

SEMİH ESEN: KONYAALTINA UMUT OLACAĞIZ

HEDEFİM 2 DÖNEM

Haberin Devamı

Bu hayallerinizi ne kadar sürede gerçekleştirmeyi planlıyorsunuz?

Planlama çalışmalarımız sadece o bölge ile sınırlı da kalmayacak. Yavaş yavaş devam edecek ve büyüyeceğiz. Hedefim iki dönem sonra görevden ayrılmak. Yani yeniden aday olmayacağım. Görevimi başka bir arkadaşımıza devredeceğim ama yaptıklarımın ve yapmadıklarımın sorumluluğunu da alacağım.

Genel siyaseti hedeflediğiniz için mi böyle bir karar aldınız?

Bu sorduğunuz şimdiden planlanamayacak bir durum. O dönemin şartları, görevdeki performansınız, insanların talebi belli şeyleri şekillendirecek. Bana göre vatandaş siyasetten zarar görüyor ve bu zararları tenceresinde hissetmeye başladı. Biz yapılan yanlış siyaseti devam ettirmeyeceğiz.

Haberin Devamı

Size göre siyasetçinin asli görevi ne olmalı?

Siyasetçinin her konudan anlaması, her şeye cevap vermesine gerek yok. Siyasetçi işine bakmalı. Hizmet konusu neyse uzman kişilerle karar vermeyi, planlamayı öğrenmesi lazım. Eğer bunlar yapılmaz ve tek bir kişinin düşüncesiyle siyaset yapan alkışlanmaya devam ederse Türk siyaseti sorunlara çözüm üretemez.

Halk size görev verirse yaşamınız, dünya bakışınız değişir mi?

Saçma sapan bir kavram var; halka inmek. Bu yaşıma kadar halka inmem gereken hiçbir yere çıkmadım. Eğer bir gün halka inmem gereken bir yere çıktığımı görürsem kendi kendime öz eleştirimi yaparım. Siyasetçi zaten halkın içinden çıkmıştır ve orda kalmalıdır. Siyasetçinin aldığı görev nedeniyle özel hayatı, ekonomik durumu değişmemeli.

Haberin Devamı

SEMİH ESEN: KONYAALTINA UMUT OLACAĞIZ

BÜYÜKERŞEN’İ ÖRNEK ALACAĞIM

Belediyecilikte örnek alacağınız bir isim var mı?

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen. Şeffaflık, üretkenlik, hesap verilebilirlik anlamında Yılmaz Hoca’yı örnek alacağım.

Konyaaltı için neler planlıyorsunuz? Öncelikli gündeminizde ne var?

Derman belediyeciliğini öne çıkaran çok önemli sosyal projelerimiz olacak. Üretim, kaliteli ucuz eğitim ve en önemlisi kadınlara yönelik istihdam çalışmaları gündemimizde olacak. Çünkü kadınlar özgürleşirse ve öğrenirse çocuklar da öğrenir ve özgürleşir. Bir ülke kalkınacaksa ilk önce annelerle kalkınacak.

SEMİH ESEN: KONYAALTINA UMUT OLACAĞIZ

ÖNCELİĞİMİZ KADINLAR

Kadınlara yönelik özel bir projeniz var mı?

Hanımeli Girişimcilik Merkezi adı altında özel bir proje hazırladık. Bu merkezde küçük atölyeler olacak. Bu atölyelerde kadınlarımız kendi yetenekleri, ilgi alanları dahilinde üretim yapacaklar. Projedeki farklılık son derece iyi yetişmiş bir ekibin onlara yardımcı olacak olması. Onlar üretecek biz pazarlama sürecini profesyonel olarak yürüteceğiz. Hem de sadece ülke içinde değil, yurtdışına da açılacağız. Ürünlerin satabileceği kermes alanları da tahsis edilecek. Biz kadınlarımızı patron yapacağız. Sadece salça, zeytin yağı da değil, belki bir kadınımız çok iyi bir grafiker olup bir çizgi film karakteri yaratacak. Ben kadınlarımıza güveniyorum. Bu projeden çok güzel başarı hikâyeleri çıkacak.

Trafik sorununun çözümü için projeleriniz var mı?

Göç hızı ve nüfus artış hızından bahsetmiştim. Son aldığım verilere göre 10 yıl sonra Konyaaltı nüfusunun 350 binlere ulaşması bekleniyor. Peki, bu ilçede şehir merkezine giden kaç yol var? Sadece 2. Birisi 100’üncü Yıl Bulvarı diğeri ise çevre yolu. Konyaaltı adeta bir balonun ağzı gibi sıkışmış. Bu sorunla ilgili özel bir çalışmam var.

Ama bu proje yetki sorunu nedeniyle başlı başına sizin yürüteceğiniz bir proje olmayacak sanırım.

Çok doğru. Ama yetkimizde olmasa da hem kamuoyu oluşturmada, hem de çözüme öncülük etme noktasında ciddi çalışmalarımız olacak. Eğer bu soruna müdahale edilmezse çözümü çok güç bir trafik sorunu ile karşı karşıya kalacağız. Bunu görmezden gelemeyiz.

SEMİH ESEN: KONYAALTINA UMUT OLACAĞIZ

HİZMET İÇİN UZLAŞIRIM

Göreve gelir ve başkanlık makamına oturursanız hükümetle ilişkileriniz nasıl olacak?

Hizmetin partisi, ideolojisi olmaz. Amaç halka hizmetse Ankara ile ilişkilerim gayet iyi olur. Sorunların çözülmesi için ortaklık gerekiyorsa elbette ortak çalışırız. Benim için önemli olan Konyaaltı’na hizmet edilmesi. Bunun için bakanlarla da, özel şahıslar ve kurumlarla da her türlü işbirliğini yaparım.

Konyaaltı’nda ciddi bir mülkiyet sorunu olduğunu biliyoruz. Bu sorunu nasıl çözmeyi planlıyorsunuz?

Neredeyse tüm kamu hizmet alanlarında vatandaşın hissesi var. Bu sorun kangren haline gelmiş durumda. İşte bu noktada hükümete bir öneri de sunacağım. Hisse sahibi vatandaşlara Hazine’ye ait başka yerlerde eş değer yerler verilebilir. Bu öncülük yapacağımız bir konu. Tüm Antalya milletvekilleri ile yapacağımız bir toplantıda bunu gündeme taşıyacağız.

HİZMETİ DESTEKLERİZ

Siyaset yaptığınız ilçede Büyükşehir Belediyesi’nin çok önemli iki yatırımı oldu. Konyaaltı Sahili ve Boğaçayı projesi. Siz bu projelerden memnun musunuz?

Biz halkın memnuniyet duyduğu hiçbir şeyi eleştirmiyoruz. Sadece bütçelerin daha verimli kullanılmasından yanayız. Bunun dışında bölgemize yapılan her hizmeti kim yaparsa yapsın takdir ederiz ve destekleriz.

 

ANIT KÜTÜPHANE YAPACAĞIZ

Antalya’da maalesef bu kente yakışır bir kütüphane yok. İnşallah Türk mimarisine uygun, içeriği dopdolu, her türlü kaynağa ulaşılan, engelliler için sesli kütüphanelerin olduğu, dijital içerikle donanmış bir tesis kuracağız. Üniversiteli çocuklarımız proje çalışması yapacak, çorbasını içecek, servisine binip yurduna dönecek. En önemlisi çocuklarımız okuma alışkanlığı kazanacak. Bu bizim için anıt bir kütüphane olacak.

 

ÖRNEK KÖYLER KURACAĞIZ

Ekolojik köyler kuracağız. Yayla köylerimizden birini dış kaynakla yeniden aslına uygun olarak yenileyip köyün tamamında ekonomik hareket oluşturacağız. Yöresel ürünler satılacak, her evde kahvaltı hizmetleri verilecek. Antalya’nın tamamı bu yayla köyünde hiç sıkılmadan vakit geçirecek.

 

OYLARIMIZI ARTIRACAĞIZ

 Sokaktaki hava çok güzel. İnsanlar bize dokunuyor, umut arıyor. Biz de bu umudun nasıl karşılanacağını Konyaaltı Belediyesi’nde göstereceğiz. Millet İttifakı olarak insanların gönlüne girmeyi başardık. Halktan aldığımız tepkilerde bu yönde. İYİ Parti ile ciddi bir uyumumuz var. Hatta ittifakın en uyumlu çalıştığı yerlerden biri Konyaaltı diyebilirim.

BAKMADAN GEÇME!