SAVAŞLARIN DRAMINI MÜZİĞİMLE ANLATTIM

Güncelleme Tarihi:

SAVAŞLARIN DRAMINI MÜZİĞİMLE ANLATTIM
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2019 10:17

Caz müziğin dünyaca ünlü ismi Gilad Atzmon Antalya’da Hürriyet’in sorularını yanıtladı. Büyük beğeni toplayan albümü Exile’ı anlatan Atzmon, “Bu albümde savaşın içindeki insanların hislerini müzikal bir yorumla anlattım” dedi.

Haberin Devamı

İNGİLİZ caz müzisyeni ve yazar Gilad Atzmon, son dönemde İstanbul ve Antalya’da verdiği konserlerle hayranlarını sevindirdi. Bugüne kadar 12 albüme imza atan ve Exile (Sürgün) albümüyle müzik otoritelerinden büyük övgü alan Atzmon, saksafonun yanı sıra, klarnet ve farklı üflemeli enstrümanlarla eşsiz bir performans sergilediği konserleriyle müzikseverleri büyülüyor. Ian Dury, Robbie Williams, Sinead O’Connor and Paul McCartney gibi müzik ikonlarıyla albüm çalışmaları yapan ünlü sanatçı Atzmon’la, Antalya izlenimlerini, caz hayranlarının merakla beklediği albümünü ve hayata dair hislerini konuştuk.

SAVAŞLARIN DRAMINI MÜZİĞİMLE ANLATTIM

TÜRKÇE ŞARKILAR DA ÇALIYORUM
Dünyaca ünlü bir caz müzisyeni olarak son zamanlarda biri Antalya’da olmak üzere Türkiye’de birkaç konser verdiniz. İzlenimleriniz nasıl?
Burada konser vermeyi çok seviyorum. Sahnede bana Çağlayan Yıldız, Sarp Maden, Volkan Öktem gibi Türkiye’den başarılı müzisyenler eşlik ediyor. Yaptığımız müziğe ilgi çok güzel. Konserlerimizde ‘In a Sentimental Mood’, ‘The Romantic Church’ gibi çok bilinen şarkıların yanında ‘Üsküdara Giderken’ gibi bu topraklara ait Türkçe şarkılar çalıyoruz.

Haberin Devamı

SAVAŞLARIN DRAMINI MÜZİĞİMLE ANLATTIM

SIRA DIŞI BİR COĞRAFYA
Antalya’yı ve Antalya izleyicisini nasıl buldunuz?
Sıra dışı güzellikteki bu harika ülkeye ne zaman seyahat etsem, daha fazla sevdiğimi fark ediyorum. Antalya’ya gelip hayran olmayan sanatçı yoktur. İnsanlar müziğimizi dinleyip hayattan keyif alıyor. Zaman zaman gezip keşfettiğim bu bölgenin benzersiz kültürü, yemekleri ve insanları benim gibi bir caz müzisyeni için çok etkileyici detaylar içeriyor.

SAVAŞLARA MÜZİKAL BİR YORUM
Dünya çapında yankı uyandıran başarılı albümünüz Exile’ın ortaya çıkış hikayesini anlatır mısınız?
Sürgün yaşayan çok sayıda insanın yaşadıklarını görerek Exile’ı yaptım. Bu albümün Türkiye’de de çok meşhur olduğunu biliyorum. İnsanların sokakta beni durdurup söyledikleri şeyler harika. Bu toprakların insanlarının dünyada yaşanan zorluklara duyarlılık geliştirme ve empati kurma kabiliyeti çok yüksek. O yüzden galiba aynı dili konuşuyoruz. Exile albümümü yaparken dünyada çıkan savaşları ve beraberinde yaşanan dramı derinden hissettim ve duygularımın müzikal bir yorumunu sundum.

Haberin Devamı

SAVAŞLARIN DRAMINI MÜZİĞİMLE ANLATTIM

Caz müzik hayranlarının dört gözle beklediği yeni albüm ne zaman çıkıyor?
Kayıt çalışmalarını tamamladık. Şimdi her şeyin mükemmel olması için detaylar üzerinde çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde piyasaya çıkacak. Bu albümün de önceki gibi beğenileceğini umuyorum.

Tartışma programlarına konu olan ve üniversitelerde incelenen ‘Being in Time’da nelere dikkat çektiniz?
Being in Time’da yeni çağın politik iklimini anlamaya ve tarif etmeye çalıştım. Güç dengeleri değiştikçe ülkelerin değişen kimliklerini evrensel bir nbakışla tanımlamak istedim. Bu arada Being in Time, birkaç ay içinde Türkçe olarak da basılacak.

 

BAKMADAN GEÇME!