Salda Gölü’ne ‘yaz’ düzeni

Güncelleme Tarihi:

Salda Gölü’ne ‘yaz’ düzeni
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2019 10:16

Her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapan, Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen Burdur Salda Gölü, yeni turizm sezonuna hazırlanıyor.

Haberin Devamı

ANKARA’YA DESTEK ÇAĞRISI
TÜRKİYE’nin derin tatlı su göllerinden biri olan Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü, yeni turizm sezonuna hazırlanıyor. Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak ilan edilen doğa harikası gölle ilgili yürütülen çalışmalar hakkında Hürriyet’e konuşan Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, ilgili bakanlıklarla koordinasyon oluşturmak istediklerini söyledi.
ÇEVRE TEMİZLENDİ
Göl çevresindeki çadır ve konteynırların tamamen temizlendiğini kaydeden Şenel, “Şu anda görsel kirliliği büyük ölçüde önledik. Çevre Bakanlığımız restoran, tuvalet ve belediyemize ait bungalovların da kaldırılmasını istedi. Bu konuda bazı pürüzler var. Çünkü oradan bu yapıları kaldırırsak yeni sezonda turiste sunulacak hizmetler konusunda ciddi sıkıntı yaşanacak” dedi.
KİRLİLİK UYARISI
Özellikle tuvaletlerin kaldırılması konusunda ciddi sıkıntıların gündeme geldiğini vurgulayan Başkan Şenel, şöyle konuştu: “Burası koruma altına alındı ve millet bahçesi yapılacağı açıklandı. Ancak şu anda bakanlıklar kanalıyla yürütülen yeni bir çalışma yok. Biz tuvaletleri kaldırırsak bölgede ciddi bir kirlilik tehlikesi yaşanabilir.”
DESTEK BEKLİYORUZ
“Biz bu çekincelerimizi Ankara ile paylaştık. En azından kasım ayına kadar mevcut yapıların korunmasını istedik. İlgili bakanlıklarımız sağduyulu bir yaklaşım gösterdi. Bizim tek amacımız sadece Türkiye için değil, dünya için önemli bir doğal güzellik olan Salda Gölü’nü korumak ve yaz dönemine hazırlamak. Umarım bu konuda gerekli desteği alırız.”
SALDA GÖLÜ NEREDE?
Burdur’un Yeşilova ilçesinin kuzeybatısında, ilçe merkezine 4 km uzaklıkta yer alan ve Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen Salda Gölü, uzağındaki ormanla kaplı tepeler, kayalıklı araziler ve küçük alüvyonal ovalarla çevrili hafif uzun tektonik bir göldür. Berrak suyu, sonsuz maviliği, bembeyaz kumları, kamp alanları ve ideal bir hafta sonu seçeneği olmasından dolayı son zamanların en merak edilen yerlerinden biri. Özellikle sosyal medya kullanıcıları ve gezginler tarafından ünü günden güne artan Salda Gölü, 184 metreye varan derinliğiyle ülkemizin en derin ikinci gölü olma özelliğini taşırken aynı zamanda da dünya üzerindeki en temiz beşinci göl.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!