SAHİL YAŞAMDA SANAT MERKEZİ

Güncelleme Tarihi:

SAHİL YAŞAMDA SANAT MERKEZİ
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2019 11:26

Akdeniz’in maviliğinden ilham alarak yaptığı resimlerle adından söz ettiren ünlü ressam Orhan Coplu, yeni atölyesini Sahil Antalya Yaşam Parkı’nda açarak sanatseverlerle resimlerini buluşturdu.

Haberin Devamı

UZUN yıllar ‘Karikatür Okulu’ projesini yürüten ressam Orhan Coplu, uluslararası alanda tanındı ve 2000 yılından itibaren sanat hayatına Kanada’da devam etti. Yaz aylarını daha önce olduğu gibi Antalya’da geçiren Coplu, Sahil Antalya Yaşam Parkı’nda atölye açtı. Orhan Coplu ile yeni atölyesini, sanatçı bakışıyla Akdeniz’i ve yapılabilecekleri konuştuk.

SAHİL YAŞAMDA SANAT MERKEZİ

Yaşam Parkı’nda yeni bir atölye açtınız. Neden burayı seçtiniz?
Yaşam Parkı çok iyi planlanmış, çok sayıda insanın ziyaret ettiği bir yer ve yaratıcılık adına çok güzel bir ortam. En çok önemsediği şey insanların resimlerime bakabilmesi, içeriyi gezebilmesi ve birbirleri ile resim üzerinden iletişim kurabilmesi. Gerçekten de atölyemi açtıktan sonraki süreçte yerli ve yabancı misafirlerden mekâna karşı çok güzel tepkiler aldım. Antalya’nın kültür sanat merkezi olmak için çok önemli bir altyapısı var ama marka haline gelmesi gerekiyor. Eğer kentin bu elverişli konumu müzeler, sanat galerileri, festivaller ile renklendirilirse şehir, sadece deniz ve güneş barındırmaktan çıkar ve turistin ruhunu da doyurarak bir marka haline gelir.

Haberin Devamı

SAHİL YAŞAMDA SANAT MERKEZİ

RENKLERİN KENTİ

Yabancı turistler için Antalya’daki sanat faaliyetleri nasıl dikkat çekici hale getirilebilir?
Antalya’ya turist geldiği zaman neyi, nerede, nasıl yapabileceğinin bilgisini almak ister. Bu bilgi akışını sağlayabilirseniz, Antalya’ya nitelikli turist gelmeye başlar. Belki “renklerin kenti’ gibi çarpıcı sloganlarla tanıtım yapılabilir. Halkla buluşan sanat festivalleri düzenlenebilir, sokaklara resimlendirme yapılabilir, heykeller koyulabilir.

SAHİL YAŞAMDA SANAT MERKEZİ

KONYAALTI SANAT MERKEZİ

Haberin Devamı

Yeni başlayanlar, gençler sanat ile daha fazla nasıl bütünleştirilebilir?
Sanat çok uzun ve sabırla beklenmesi gereken bir yoldur. Gençlere eğitim verilebilir veya bazı sanatçılara Antalya’da çalışma olanağı sunabilirsiniz. Bunun örnekleri yurtdışında “Art Resindecy” denilen yerlerde var. Sanatçılar gençlerle buluşur ve birbirleriyle iletişim kurarak üretirler. Sahil Antalya Yaşam Parkı bunun için çok elverişli bir konumda. Eğer birkaç mekân böyle bir şey için ayrılırsa, pek çok ressam seve seve Antalya’ya gelerek resim yapmayı düşünebilir. Böylelikle gençler, ünlü ressamların deneyimlerinden ve bakış açılarından faydalanabilirler.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!