‘RİSKLİ YAPI’ BEKLEMEYECEK

Güncelleme Tarihi:

‘RİSKLİ YAPI’ BEKLEMEYECEK
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2019 10:42

Kentsel dönüşümün çehresini değiştiren yeni düzenlemeyle ilgili konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “yi niyetle hazırlanan bir yasa. Tabi işleyişi görmek çok önemli” dedi.

Haberin Devamı

KENTSEL dönüşüm alanları ile afet riski altındaki bölgeleri doğrudan ilgilendiren tapu ve imar yasalarında değişiklik düzenlemesi Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Antalya’daki riskli yapıların dönüşümündeki zorlukları büyük ölçüde giderecek olan düzenleme, özellikle Balbey ve Haşimişcan Mahallesi’ni ilgilendiriyor.

FESİH HAKKI TANINDI

Yeni yasaya göre; afetler veya başka nedenlerle kendiliğinden çöken binaların ve çevresindeki yapıların dönüşüm uygulamaları, maliklerin ve ilgililerinin onayı aranmaksızın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca doğrudan yapılabilecek, kentsel dönüşüm alanlarında müteahhitten kaynaklanan problemlerin giderilmesi için sözleşme fesih edilebilecek.

BAKANLIK YIKACAK

Yıkılacak derecede riskli olan yapıların bulunduğu alanlarla kendiliğinden çöken veya zeminin kayması, heyelan, su baskını, kaya düşmesi, yangın, patlama gibi nedenlerle ağır hasar gören veya ağır hasar görme riski bulunan yapıların bulunduğu alanlarda dönüşüm uygulamaları, maliklerin ve ilgililerinin muvafakati aranmaksızın Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca doğrudan yapılabilecek.

ADA BAZINDA DÖNÜŞÜM

Haberin Devamı

Kararın dönüşüm sürecini hızlandıracağını vurgulayan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “İyi niyetle hazırlanan bir yasa. Tabi işleyişi görmek çok önemli. Özellikle riskli yapılara müdahale edilmesi noktasında kamu kurumlarının elini kuvvetlendiriyor. Tabi ne kamu kurumları ne de mülk sahipleri bu süreçte mağdur edilmemeli. Dönüşüm de bina bazında değil, ada bazında yapılmalı” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!