RAPORLA İPTAL ETTİK

Güncelleme Tarihi:

RAPORLA İPTAL ETTİK
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2020 10:51

Antalya Konyaaltı Sahili işletme ihalesinin iptal gerekçesini düzenlediği basın toplantısı ile anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Doğru olan projelere devam edeceğiz. Geçmiş dönemle ilgili bir hesabım yok” dedi.

Haberin Devamı

ANTALYA Konyaaltı Sahili işletme ihalesinin encümen kararı ile iptal edilme gerekçesini düzenlediği basın toplantısı ile medya mensuplarına anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ilk açıklamayı rahatsızlığı nedeniyle yazılı olarak yaptığını, tartışmaların büyümesi üzerine basın toplantısı düzenlediğini kaydetti.

KAMU ZARARI VURGUSU
“Tüyü bitmemiş yetim hakkını koruyarak bugünlere geldik” diyen Böcek, “25 yıllık deneyim sonrası Antalya halkı bizi Büyükşehir Belediye Başkanı yaptı. Kimse bizden kamu zararı olan projeleri, halka değil ranta yönelik olan projelere devam ettirmemizi beklemesin. Biz yetim hakkını koruyarak, doğru projeleri sunmaya devam edeceğiz” dedi.

RAPORLA İPTAL ETTİK

8 AYDA 10 MİLYON MASRAF
19 Temmuz 2016 tarihinde meclisin yap- işlet- devret modeli ile sahilin yapımı için encümene yetki verdiğini, bu yetki ile 2 defa ihaleye çıkıldığı belirten Başkan Böcek, ihalede sonuç çıkmayınca encümenin meclis kararı almadan belediye bütçesinden 254 milyon para harcayarak sahili inşa ettiğini söyledi. Böcek, “Yapımdan sonra çıkılan işletme ihalesinin ise kriterlerine bakıldığında adrese teslim ihale verilmiştir. İhalede rekabet koşulları oluşmamış, yükleniciden para çıkmamıştır. En önemlisi de belediye 254 milyon lira masraf etmesine rağmen güvenlik, temizlik, peyzaj işlerinin giderlerini karşılaşmıştır. Belediyenin 8 ayda 10 milyon lira masrafı oldu” diye konuştu.

Haberin Devamı

KARARI RAPORLA BELİRLEDİK
Doğru projelere devam edeceklerini kaydeden Böcek, şöyle devam etti: “Önümüzdeki günlerde açıklayacağımız yanlışlıklar da var. Kişilerle hiç işim yok. Geçmiş dönemde çivi çakan herkesten Allah razı olsun. İptal kararını ekibimin yaptığı çalışmalar, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişi raporları, Sayıştay raporları ve iç denetçi raporları belirledi. Daha fazla dayanmamız söz konusu değildi. Sahil bundan sonra ranta kurban edilmeyecek.”

Haberin Devamı

ŞOV PEŞİNDE DEĞİLİM
Açıklamaları sonrası medya mensuplarının sorularını yanıtlayan Böcek, “Birileri beni mutlu etsin diye uğraşmam, yanlış hesap Bağdat’tan dönmeye devam edecek. Şov peşinde olmadım olmayacağım. Doğru olan projelere devam edeceğiz. Geçmiş dönemle ilgili bir hesabım yok. Kamu yararı olan projelere devam edeceğiz” diye konuştu.

ESNAFLA TOPLANTI YAPTIK
Proje alanı içindeki esnafla toplantı yaptıklarını vurgulayan Başkan Böcek, “Buradaki kiracılarla da toplantı yaptık. Burası ranta kurban edilmeyecektir. İşletmeci kardeşlerim sezona daha hijyenik, huzurlu ve sağlıklı yoluna devam edecek. Mavi bayrak sayısını artıracağız. Birileri beni mutlu etsin diye uğraşmıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!