'Perge'de Yaşam' konulu resim yarışması sonuçlandı

Güncelleme Tarihi:

Pergede Yaşam konulu resim yarışması sonuçlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2018 10:46

'Perge'de Yaşam' konulu resim yarışması sonuçlandı

Haberin Devamı

 

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - DÜNYA Şehircilik Günü etkinlikleri kapsamında TMMOB Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi Perge Antik Kenti'nde Ortaokul 5 ve 6. sınıflara yönelik düzenlenen 'Perge'de Yaşam' konulu resim yarışması sonuçlandı.

Antalya Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Belediyesi, AESOB, ATSO, ATAV işbirliğiyle düzenlenen etkinliğe, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adlıhan Dere, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Cihangir Deniz, Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Ziya Gençel, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanı Nevin Yavuz Azeri, Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel, Antalya Koruma Bölge Müdürü Melike Gül, Prof. Dr. Nevzat Çevik, Recep Yavuz, Salih Yön, Manavgat Bakkallar Bayiiler ve Büfeciler Esnaf Odası Başkanı Abdullah Akça, Manavgat Servisciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Aydın ve birçok konuk katıldı.

Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Ebru Manavoğlu, amaçlarının genç nesillere kentin tarihi ve kültürel kimliğinin tanıtılması, kentlilik bilincinin ve farkındalıklarının geliştirilmesi, yaşayarak öğrenme ve kentin değerlerine sahip çıkma, koruma bilincinin kazandırılması, kent ve bölge planlama bilimi ve mesleğini tanıtmak olduğunu söyledi.

Yarışma Jüri Başkanı Prof. Dr. Nevin Yavuz Azeri, birbirinden güzel resimleri belirli kriterlere göre değerlendirdiklerini ve zorlandıklarını söyledi. Yarışmanın birincisi Rabia Mehmet Ülger Ortaokul Öğrencisi Sümeyye Gündoğdu oldu. İkinci Abdurrahman Neriman Bileydi Ortaokulu öğrencisi Vural Armağan Kükrekol olurken, üçüncülüğü Rabia Mehmet Ülger Ortaokul Öğrencisi Aylin Akman kazandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!