Pedallar işitme engelliler için çevrildi

Güncelleme Tarihi:

Pedallar işitme engelliler için çevrildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2018 12:46

Pedallar işitme engelliler için çevrildi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Yoldaşlar Pedal Grubu '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' dolayısıyla 'biyonik kulaklı çocuklar'ın sorunlarına dikkat çekmek için Sillyon Antik Kenti'ne 'Geleceğimiz Sessiz Olmasın' sloganıyla pedal çevirdi.

Antalya Yoldaşlar Pedal Grubu üyeleri, ileri derecede işitme kaybı sorunu yaşayan 'biyonik kulaklı çocuklar'ın sorunlarına dikkat çekmek için Cumhuriyet Meydanı'ndan hareket ederek Eski Lara Yolu, Kundu, Expo Alanı, Abdurrahmanlar rotasını takip ederek Sillyon Antik Kenti'ne pedal çevirdi. Burada biyonik kulaklı çocuklar ve aileleriyle buluşan grup üyeleri hatıra fotoğrafı çekti.

Biyonik Kulaklı Çocuklar Derneği (Biyonik-Der) Antalya Temsilcisi Melike Korkmaz, yaptığı açıklamada, "Yağışlı bir günde bu etkinliğin düzenlenmesinde bize destek olan Yoldaşlar Pedal Grubu üyelerine teşekkür ediyoruz. Biyonik kulak, doğuştan veya sonradan işitmesini tamamen kaybetmiş, hiçbir işitme cihazıyla duymayan kişilere uygulanan cerrahi yöntemle takılan mucizevi bir cihaz. 16 Temmuz- 17 Kasım 2018 tarihleri arasında biyonik kulak ameliyatları döviz kurundaki artış nedeniyle durduruldu" dedi.

Dernek olarak bu sorunun aşılması için yoğun çaba gösterdiklerini ve 17 Kasım'da Devlet Malzeme Ofisi'nin (DMO) ihaleye gittiğini ancak ihale sonucunda gerek cihaz gerekse model tercih haklarının ellerinden alındığını belirten Melike Korkmaz, "Bu durum sürdürülebilir ve kabul edilebilir değildir" dedi.

İhaleye çıkılan sayının da yetersiz olduğunu kaydeden Korkmaz, aylardır bekledikleri çözümün bu olmadığını ifade etti. Bu durumun pek çok sorunu beraberinde getireceğini düşündüklerini vurgulayan Melike Korkmaz, "Çözüm önerisi olarak ameliyatlarda kullanılacak cihazların ihale yöntemiyle değil, eskiden olduğu gibi, doktorların tıbbi tercihlerine göre temin edilmelidir. Sonrasında kullanıcıların cihazları kişisel tercihlerine göre özgürce seçebileceği sistemin uygulanmalı" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!