PARA HESAPTA ÖDEME BAŞLIYOR

Güncelleme Tarihi:

PARA HESAPTA ÖDEME BAŞLIYOR
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2018 10:34

Yüz ve kol nakilleriyle ismini dünyaya duyuran Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nin medikal firmalara olan 156 milyon liralık borcu bugün ödeniyor.

Haberin Devamı

 

 

 

TÜRKİYE’de ilk kez yapılan yüz ve kol nakilleriyle ismini dünyaya duyuran, yılda 50 bin ameliyat, 1 milyon 100 bin poliklinik yapılan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi’nin medikal firmalara olan 156 milyon liralık borcunun yapılandırılma süreci tamamlandı.

PARA HESAPTA

Antalya’da görevlendirilen özel yetkili 2 müfettiş tarafından hazırlanan rapor kapsamında alacaklı firmalar ve alacak miktarı resmi olarak tespit edildi. Tespitin hemen ardından harekete geçen Maliye Bakanlığı, borçların kapatılması için gereken 156 milyon lirayı hastaneye ait hesaba yatırdı.

DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ

Ödeme işlemlerinin bugün itibariyle başlayacağını duyuran Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Aydınlı, “Maliye Bakanlığı’nın daha önce açıkladığı ödeme takvimi aynen uygulandı. Para hesabımızda. Ödemelere de hemen başlayacağız. Devletimiz sözünü tuttu, hastanemizin önü açıldı. Bundan sonraki süreçte çok daha güçlü olacağız” dedi.

RAHAT NEFES ALDIK

Haberin Devamı

Hastane üzerindeki borç yükünün kalkmasıyla daha başarılı işlere imza atacaklarını belirten Aydınlı, “Bu borçlar belli ölçüde ödeniyordu. Tabi yine de gecikmeler yaşanıyordu. Maliye Bakanlığı’nın çalışmasıyla açıkçası rahat bir nefes aldık. Uygulamaya göre; 2017 yılı sonuna kadar muhasabeleşmiş, vadesi 6 Nisan 2018 tarihine kadar olan tüm borçları kapatıyoruz” diye konuştu.

FİRMALAR MEMNUN

Borç ödeme bilgisinin kendilerine ulaştığını kaydeden Akdeniz Medikalciler Derneği Başkanı Şeref Eskin, şöyle konuştu: “Ödeme süreci bugün başlıyor. Antalya’da faaliyet gösteren firmalarımızın neredeyse tamamı icra davalarını da geri çekti. Tabi yeni uygulamada bizi mutlu etmeyen yönler var ancak yine de bundan sonraki süreç için umutluyuz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!