Otele gelen turist yöresel ürün tadacak

Güncelleme Tarihi:

Otele gelen turist yöresel ürün tadacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2018 14:36

Otele gelen turist yöresel ürün tadacak

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde bu yıl 9'uncusu ANFAŞ Merkezi'nde TOBB'un desteğiyle düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX'te 'Turizm konaklama sektöründe yöresel ürünler' konulu panel düzenlendi.

Türkiye Otel Satın Alma Müdürleri Eğitim Derneği (OSMED) işbirliğinde dernek bünyesindeki üst düzey yönetici, satın almacılar, aşçıbaşları ve TOBB Türkiye Turizm Sektör Meclisi üyelerin katılımıyla düzenlenen panele, OSMED Başkanı Murat Arıncı, Gastronomi Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Aktaş, şarap gurmesi Murat Yalçın panelist olarak katıldı. Panele, ATB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Bülbül, ATB coğrafi işaret danışmanı Dr. Rana Demirer'in yanı sıra çok sayıda akademisyen ve yerel üretici de katıldı.

OTELE GELEN MİSAFİR FARKLI LEZZET İSTİYOR

OSMED Başkanı Murat Arıncı, otellere gelen misafirlerin Anadolu'nun farklı lezzetlerini tatmak istediğini belirterek, "Yöresel ürünleri ülkemize gelen misafirlere tanıtıp, ülkemiz lezzetlerini onlarla buluşturma gibi bir hedefimiz var. YÖREX bunun için iyi bir platform" dedi. YÖREX'e gelen 40'ın üzerinde otel satın almacı ve üst düzey yöneticinin, yöresel ürün üreten firma ve yerel üreticiyle bir araya geldiğini aktaran Arıncı, “Ciddi iş bağlantıları sağlandı. Özellikle kaşar ve bal gibi ürünlerle ilgili görüşmeler yapıldı" dedi.

Panelde, yöresel ürünlerin tanıtımında Türkiye Otel Satın Alma Müdürleri Eğitim Derneği'nin büyük katkısı olacağı konuşuldu. Dr. Rana Demirer, “Önümüzdeki yıllarda düzenleyeceğimiz YÖREX'te otel üst düzey yöneticileri ve satın alma müdürlerinin katılımıyla yöresel ürünlerin gerek ulusal gerekse uluslararası arenada tanıtımının birlikte yapılması yönünde yol alındı. Büyük otellerde alakart restoranlarda yöresel ürünler müşterilere sunuluyor. Ancak yöresel ürün çeşitliliğinin sağlanması için YÖREX iyi bir platform. Otel yöneticileri ve satın almacılar bunun çeşitlenmesi için daha fazla çalışacaklarını ve yerel üreticiyle bir araya gelmek istediklerini dile getirdi" diye konuştu.

ATB Başkan Yardımcısı Halil Bülbül, panele katılımlarından dolayı Murat Arıncı, Murat Yalçın ve Ahmet Aktaş'a plaket takdim etti. Panelin ardından stant ziyaretleri gerçekleştirilerek ikili görüşmelerde bulunuldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!