Operada savaş müzikleri konseri

Güncelleme Tarihi:

Operada savaş müzikleri konseri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2018 12:54

Operada savaş müzikleri konseri

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB) Orkestrası'nın 'Cumhuriyet Konserinde 'Cumhuriyet' ve 'Kurtuluş' filmlerinin müzikleri seslendirildi.
Haşim İşçan Kültür Merkezi'ndeki opera sahnesinde gerçekleşen konsere ilgi yoğun oldu. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın da izlediği konserde, ilgi nedeniyle salonda oturacak boş koltuk kalmadı. Konserde Antalya DOB Orkestrasını şef Ömer Yöndem, koroyu da şef Mahir Seyrek yönetti. Buğu Can Eroğlu başkemancı, soprano I. Meriç Karataş da solist sanatçı olarak sahneye çıktı.
Orkestranın İstiklal Marşı'nı seslendirmesiyle başlayan konser, 'Kurtuluş' ve 'Cumhuriyet' başlıklarıyla iki bölümden oluştu. Konserin ilk bölümünde 'Kurtuluş' ikinci bölümünde 'Cumhuriyet' filmine ait müziklere yer verildi.
'Ağır Bölüm', 'Özveri Direniş', 'Yunan Ağıtı', 'Jenerik Müzik', 'Sevda Çiçeği', 'Karadeniz Marşı', 'Bozkırın Sesi', 'Dönüşüm', 'Hoş Gelişler Ola' adlı eserlerin de yorumlandığı konser, orkestra ve koronun 'İzmir Marşı' ile 'Onuncu Yıl Marşı'nı seslendirmesiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!