OLİMPOS YOLUNA KRİTİK MÜDAHALE

Güncelleme Tarihi:

OLİMPOS YOLUNA KRİTİK MÜDAHALE
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2018 10:04

Antalya-Kumluca yolunun kapanmasıyla ağır tonajlı araçların alternatif güzergahı haline gelen Olimpos-Adrasan yolu yeniden düzenlenerek trafik tek yöne düşürüldü.

Haberin Devamı

HEYELAN nedeniyle çöken ve zorunlu olarak trafiğe kapatılan Antalya-Kumluca yolundaki kazı çalışmalarında sona gelindi. Karayolları Genel Müdürlüğü bölgede 110 iş makinesi görevlendirirken, 5 özel makine yeni yolun yapılacağı alana 50 metre derinliğe 780 adet kazık çaktı.

DEMİRLE GÜÇLENDİRME

Yol çalışmasıyla ilgili Hürriyet’e bilgi veren yetkililer, toplamda 7 bin ton demirin kullanıldığını belirtirken, haziran ayı itibariyle yeni yolun ulaşıma açılacağını vurguladı. Karayolları Genel Müdürlüğü de turizm ve tarım sektörü temsilcilerinin aktardığı alternatif yollardaki güvenlik sorununu gündeme aldı.

OLİMPOS YOLUNA KRİTİK MÜDAHALE

TEK YÖN UYGULAMASI

Haberin Devamı

Kumluca-Antalya istikametini kullanan araçlar için sıcak asfalt dökülen Yazır Mahallesi yolu tek yönlü olarak trafiğe açılırken, Antalya, Kumluca, Finike, Kaş güzergahı Olimpos yolu kullanılmaya başladı. Bu güzergahta güvenlik amacıyla tek yöne düşürüldü. Yeni güzergah, özellikle Adrasan ve Olimpos’u ziyaret eden tatilcileri sevindirdi.

RİSK AZALDI

Güvenlik uygulamalarının bölgedeki trafik yoğunluğunu azalttığını kaydeden turizmci Haksan Pakar, “Olimpos-Adrasan yolunun tek yön olarak verilmesi bizim için çok önemliydi. Bu müdahale ile dar yollardaki kaza riski büyük ölçüde azaldı. Yeni yol açıldıktan sonra her şeyin çok daha iyi olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

YAKINDAN TAKİP

Yol çalışmalarını yakından takip ettiklerini kaydeden AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Karayolları ekipleri 24 saat görev başında. İş makineleri hiç durmadan çalışıyor. Bu hızla yeni yolumuzu haziran ayı itibariyle hizmete sokacağımızı düşünüyoruz. Ben de bu bölgede yaşayan bir vatandaş olarak süreci en yakınından takip ediyor, ilgili bakanlıklarla koordinasyon sağlıyorum” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!