OKUL BAHÇESİNDE ‘EYLÜL’ ÖNLEMİ

Güncelleme Tarihi:

OKUL BAHÇESİNDE ‘EYLÜL’ ÖNLEMİ
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2019 10:04

8 yaşındaki Eylül Mirzaoğlu’nun İstanbul’daki bir okulun bahçesinde servis aracının altında kalarak hayatını kaybetmesi Antalya’daki yetkili kurumları harekete geçirdi.

Haberin Devamı

8 yaşındaki Eylül Mirzaoğlu’nun İstanbul Avcılar’daki bir okulun bahçesinde oynarken servis aracının altında kalarak feci şekilde can vermesi Antalya’daki kurumları harekete geçirdi. Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Antalya Şube Başkanı Abdullah Gökmen, denetim ve güvenlik çalışmalarının artırılmasına yönelik bir dizi planlama yapıldığını vurguladı.

GÜVENLİK TAKİP ETSİN

Okul bahçesi içine giren servis aracı sürücülerinin bir dizi kurala uymak zorunda olduğunu kaydeden Gökmen, “Öğrencilerin hareketi devam ederken hiçbir araç manevra yapmamalı. Manevra yaparken mutlaka gözcü olmalı. Gerekirse güvenlik görevlileri de bu sürece destek vermeli. Ayrıca servis araçlarının kullanacağı manevra kılavuz çizgileri bulunmalı” dedi.

OKUL BAHÇESİNDE ‘EYLÜL’ ÖNLEMİ

SOMUT ÖNERİ SUNACAĞIZ

Haberin Devamı

Okul bahçesindeki güvenlik eksiklerinin tespit edilerek somut öneriler oluşturulacağını da vurgulayan Gökmen, şöyle devam etti: “İl Milli Eğitim ve Emniyet Müdürlüğümüzün konuya son derece hassas yaklaştığını biliyorum. Amacımız uygulanabilir güvenlik önlemleri geliştirerek çocuklarımızın okul bahçesinde daha güvenli hareket edebilmesini sağlamak.”

KURALA UYMAYAN YANACAK

İstanbul’da yaşanan kaza sonrası Antalya’daki tüm servis şoförlerinin kısa mesajla uyarıldığını kaydeden Antalya Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin, “Yaşanan vahim olaydan sonra tedbirlerimizi yeniden gözden geçirdik. Araçların okul çıkışından 15 dakika önce hazır olmasını ve kontak kapatmasını istiyoruz. Ayrıca manevralar esnasında gözcü kullanılması konusunda yeniden uyarı yaptık. Tedbirleri göz ardı eden tüm şoförler raporlanacak ve ağır yaptırımlar uygulanacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!