Muratpaşa'da kültür sanat sezonu 'Türküyem'le başladı

Güncelleme Tarihi:

Muratpaşada kültür sanat sezonu Türküyemle başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2018 12:10

Muratpaşa'da kültür sanat sezonu 'Türküyem'le başladı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi'nin Türk sinemasının 'Sultan'ı Türkan Şoray'ın katılımıyla açılışını gerçekleştirdiği Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde ilk gösterimi Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB), 'Türküyem' müzikaliyle yaptı. Şoray, adını taşıyan kültür merkezindeki gösterimi ilgiyle izledi.

Muratpaşa Belediyesi'nde festivaller, konserler, paneller ve tiyatro gösterileriyle devam eden kültür-sanat sezonunda yeni dönem Türkan Şoray Kültür Merkezi'nin açılışıyla resmen başladı. 677 seyirci kapasiteli salona sahip kültür merkezinin açılışında Antalya DOB, 'Türküyem' müzikalini sahnelendi.

Kültür merkezindeki ilk gösterim için Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, eşi Ümran Uysal ve Türkan Şoray kırmızı halıdan geçerek birlikte salona geldi. Şoray, hınca hınç dolu salonu selamladıktan sonra kendisi için ayrılan yere geçti.

'Yüksek Yüksek Tepeler', 'Süpürgesi Yoncadan', 'Gemiler Giresun'a', 'Harman Yeri', 'Efe', 'Batum' gibi eserlerin hikayeleriyle canlandırılarak yeniden yorumlandığı ve izleyenleri Anadolu'yu türkülerle gezdiren Türküyem, seyirciyi adeta büyüledi. Gösterimin ardından salon gösterimi ayakta alkışlarken,Türkan Şoray ve Başkan Uysal sahneye çıktı. Başkan Uysal, gecede yaptığı konuşmada türkülerin bir ulusun dili olduğunu belirterek, “Türküyem, bu dilin evrensel olması yolunda atılmış büyük bir adım, zirve noktasıdır" dedi.

Gece, Antalya DOB'la birlikte Şoray'ın seyirciyi selamlamasıyla sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!