Montenegro’da Türk şef

Güncelleme Tarihi:

Montenegro’da Türk şef
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2019 10:57

Türkiye-Karadağ diplomatik ilişkilerinin 140. yılı Karadağ’da Dostluk Konseri’yle kutlandı. Konserde Karadağ Senfoni Orkestrası’nı ANTDOB Orkestra Şefi Ömer Yöndem yönetti. Konserin solistliğini ise SDÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr Ömer Türkmenoğlu yaptı

Haberin Devamı

TÜRK EZGİLERİ DOSTLUK İÇİN SESLENDİRİLDİ
TÜRKİYE-Karadağ diplomatik ilişkilerinin 140. yıl dönümü Karadağ’ın (Montenegro) başkenti Podgoritsa’da düzenlenen Dostluk Konseri’yle kutlandı. Konserde Karadağ Senfoni Orkestrası’nı Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) Orkestra Şefi Ömer Yöndem yönetti. Orkestranın solistliğini ise Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Başkanı Doç Dr. Ömer Türkmenoğlu yaptı.
EN ÖNEMLİ KÜLTÜR MERKEZİ
Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü ve Karadağ Müzik Merkezi’nin işbirliğinde Karadağ Kültür Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Podgorista Büyükelçiliği desteğiyle gerçekleştirilen konser, Karadağ’ın en büyük ve en önemli kültür merkezi olan Karadağ Halk Tiyatrosu’nda yapıldı. Türk ezgilerinin damgasını vurduğu konsere, Montenegro Kültür Bakanı Aleksandar Bogdanovic, Podgoritsa Büyükşehir Belediye Başkanı Ivan Vukovic, Podgorista Büyükelçisi Songül Ozan, milletvekilleri, bakanlık temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
TARİHTE İLK KEZ DÜZENLENDİ
Karadağ ile diplomatik ilişkilerin başladığı 140 yıldan bu yana ilk kez böyle bir etkinlik yapıldığını açıklayan orkestra şefi Ömer Yöndem, “Montenegro Senfoni Orkestrası’nı ilk kez yöneten Türk şef unvanına sahip oldum. Solist Ömer Türkmenoğlu ile birlikte ülkemizi en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşadık” dedi.
TÜRK VE AZERİ EZGİLERİ
Türk ve Azeri eserleri ile Montenegro’nun kendi eserlerinden oluşan 1,5 saatlik konser gerçekleştirdiklerini açıklayan Yöndem, “Konsere inanılmaz bir ilgi vardı. Salon tıklım tıklım doluydu. Konsere Karadağ ve Türkiye’nin milli marşları çalınarak başladık. Ardından Türk ve Azeri eserler seslendirildi. Eserlerimiz oldukça beğenildi” diye konuştu. Konserde Ömer Türkmenoğlu da Azerbaycanlı besteci Üzeyir Hacıbeyov’un “Arşın Mal Alan” opereti ile Fikret Amirov’un Sevil operasını seslendirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!